Vítězství v Brně a porážka v Hradci

7.3.2017
V Sobotu 4.3. hráčky USK zvítězily na půdě Brněnských Žabin. V neděli se na půdě Hradeckých lvic nedařilo a utrpěly jsme první porážku v Extraligové nádstavbě soutěže U15.

V sobotu povinné vítězství v Brně, zahrálo si všech 12 hráček a svým výkon vynikla Klárka Odvárková, které se dařilo střelecky a zároveň byla velmi platná v obraně.

V neděli jsme nastoupily proti Hradci, který nám chtěl oplatit porážku z prvního kola. Začátek utkání se vyvíjel děsivě. Soupeřky byly pozorné v obraně a nám se nedařilo se prosadit. Naopak my jsme hodně faulovaly a dávály příležitost hned od prvních minut střílet treestné hody. v 5 minutě jsme prohrávaly 12:2 a vypadalo to na ručník. Po vystřídání a příchodu na hřiště Sáry Špelinové a Kačky Votrubové jsme začaly bodovat i my. Sára dala do poločasu 11 bodů, Kačka Votrubová po několika ziscích a následném proměnění košů nastřilela 7 bodů, k nim se přidala Kačka Zeithammer dvěma trojkami na konci každé z prvních dvou čtvrtin a v pulce jsme vedly 34:40. Bohužel v 2 poločase se kromě Kačky Zeithammerové a několika bodů Aji Drbohlavové a Aničky Machytkové již střlecky nikdo neprosadil Úplně nám vybouchla hra křídel !! Navíc jsme měly problém ubránit Fischerovou ke které se vždy někdo přidal proměněnou střelou z dálky. Byly jsme velmi špatné na doskoku jak obranném tak i útočném. To byly hlavní faktory naší porážky. Doskok, špatná obrana a málo bodujících hráček.