Z Varů vezeme vítězství 100:45

5.2.2017
19. kolo Ženské basketbalové ligy, se odehrálo v KV aréně v Karlových Varech, kde se hráčky ZVVZ USK Praha střetly od 17:30 s 9. týmem v tabulce.

BA Karlovy Vary – ZVVZ USK Praha – 45:100 (14:25, 8:26, 10:22, 13:27)

Do zápasu nastoupila pětice Vyoralová, Burgrová, Steinberga, Hanušová a Karolína Elhotová. Už od začátku utkání udávaly tempo hráčky ZVVZ USK Praha. Díky vysoké úspěšnosti střelby ze střední vzdálenosti, nasázely v první čtvrtině soupeřkám 25 bodů a do druhé čtvrtiny si tak vytvořily 11 bodový náskok. Naopak na druhé straně se domácí hráčky nedokázaly dostat do podkošového území a snažily se ohrožovat koš z trojbodového oblouku. Druhá čtvrtina odstartovala suverénně ze strany Pražanek. Na obranné polovině začaly hrát zónovou obranu, se kterou si Karlovarské hráčky nedokázaly poradit. První polovina druhé čtvrtiny patřila jednoznačně hostujícím hráčkám, které nedovolily domácím ohrozit koš a nastolily šňůru 0:14. Až v 6. minutě skórovala Karlovarská rozehrávačka Malečková. Domácí hráčky měly problémy se ztrátami už v polovině utkání, kdy jich nasbíraly 14. Do druhé části utkání se tak šlo za stavu 22:51. Třetí čtvrtina byla agresivnější v obraně na obou stranách hřiště, a proto byla ze začátku bodově chudší než dvě předešlé. Hráčky ZVVZ USK Praha se trápily ve střelbě za 3 body, ale kompenzovaly to rychlými protiútoky. Na konci třetí čtvrtiny svítilo na tabuli skóre 32:73. Poslední desetiminutovku zahájila Alena Hanušová svou and-one akcí. Pražanky touto tříbodovou akcí opět zahájily šňůru 7:0, kterou ve třetí minutě přerušila Malečková dvěma trestnými hody. V posledních minutách se ještě snažily Pražanky dosáhnout 100 bodů, a to se jim nakonec podařilo poslední střelou Karolíny Elhotové a utkání skončilo 45:100. Nejlepší střelkyní byla Alena Hanušova, která dala 28 bodů. Jediný statistický ukazatel, ve kterém byly lepší domácí hráčky, byla úspěšnost tříbodových střel, které byly 32% a na straně Pražanek 27%.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 28, Vyoralová 13, Elhotová Kar. 10, Vaughn, Burgrová 9, Dupree  8, Petrović 7, Steinberga 6, Mainclová 4, Palau, Xargay, Šípová 2

Nejbližší utkání se odehraje 8. 2. 2017 ve SH Královka, kdy se hráčky ZVVZ USK Praha utkají proti dalšímu Euroligovému soupeři Dynamo KURSK.