Ve středu další euroligový souboj

30.1.2017
Ve středu 1. února 2017, čeká hráčky ZVVZ USK Praha další souboj v Evropské lize. Tentokrát zamíří do Francie a utkají se proti týmu BLMA Lattes. Tým BLMA Lattes naše hráčky už jednou porazily. Dokáží zvítězit znovu a prodloužit tak svou sérii vítězství?

Hráčky ZVVZ USK Praha zítra odletí do Francie, kde je čeká 11. kolo Evropské ligy. Postaví se proti týmu BLMA Lattes. Hráčky ZVVZ USK Praha v posledním zápase suverénně porazily na domácí palubovce turecký celek Mersin Buyuksehir rozdílem 49 bodů, 96:47. Znamená to tak pro ně 4. výhra v řadě. V prvním vzájemném utkání ZVVZ USK Praha proti BLMA Lattes skončil pouhým dvoubodovým rozdílem ve prospěch Pražanek, 61:59. V tomto zápase byla nejlepší střelkyní našeho týmu Kia Vaughn, která nastřílela 17 bodů a přidala 10 doskoků.

Po 10. kole hráčky ZVVZ USK Praha prohrály pouze dvakrát, a to s týmem Dynamo Kursk a Fenerbahce Istanbul. Mají tedy bilanci 2 porážky a 8 vítězství. Středeční soupeř BLMA Lattes si doposud také s těmito dvěma týmy nedokázal poradit, a nedokázal je porazit ani na domácí palubovce. Naše děvčata teprve odveta s těmito týmy čeká a s oběma na domácí půdě.

Nejlepší bodující hráčkou středečních soupeřek je zkušená 36ti letá pivotka Geraldine Robert s 12,1 body na zápas a s 6,5 doskoky. Další oporou je Gaelle Skrela s 10,5 body na zápas, s 3,4 doskoky a s 2,6 asistencemi a poslední hráčkou, pravidelně střílející dvouciferný počet bodů, je Fatimatou Sacko s 10, 2 body a 5,8 doskoky. Přivezou hráčky ZVVZ USK Praha další vítězství?

Utkání začíná ve 1. února 2017 ve 20:00 a můžete ho sledovat na http://youtube.com/FIBA