V 17. kole ŽBL porážíme Hradec

14.1.2017
Basketbalistky ZVVZ USK Praha vezou vítězství z Hradce Králové, 95:63. Po vyrovnané první čtvrtině si už Pražanky pohlídaly průběh utkání a zvítězily jasným rozdílem.

Sokol ZVUS Hradec Králové – ZVVZ USK Praha – 63:95 (23:23, 10:23, 15:28, 15:21)

Dnes se hráčky ZVVZ USK Praha postavily proti týmu Hradce Králové, který si stojí v tabulce stále na druhém místě. Pražanky do Hradce přijely v deseti členné sestavě. První čtvrtina byla pro diváky velmi atraktivní, neboť oba dva týmy měly výbornou úspěšnost jak z krátkých, tak z delších vzdáleností a Hradecké lvice držely první čtvrtinu s favoritkami krok. Do druhé čtvrtiny se tak šlo s remízou vysokého skóre 23:23. Ve druhé čtvrtině ale Pražanky výrazně zlepšily činnosti na obranné polovině a povolily domácím hráčkám vstřelit oproti první čtvrtině pouze 10 bodů, a tak si do poločasu vytvořily hostující hráčky třinácti bodový náskok. Pražanky udržely svou agresivní obranu a ve druhé polovině si nechaly nastřílet dohromady 30 bodů a inkasovaly jich 49. Celkově bylo utkání velmi bodově bohaté. Jedinou dvoucifernou střelkyní domácích hráček, byla pivotka Klára Rossenbaumová, která dala 18 bodů. Do zápasu nastoupilo všech 10 hráček z Královky a všechny se podílely na konečném skóre 63:95. Nejlepší střelkyní Pražanek byla Alena Hanušová s 16 body. Jediné, v čem byly domácí hráčky úspěšnější, byl počet asistencí, kterých nastřádaly, oproti ZVVZ USK Praha (8), šestnáct. Ve všem ostatním byl favorizovaný tým ZVVZ USK Praha lepší než Hradecké lvice.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 16, Elhotová Kar. 15, Petrović 13, Vyoralová 12, Burgrová 11, Vaughn 10, Steinberga 8, Xargay, Voráčková 4, Palau 2

Natalie Hejková: "V dnešním utkání soupeř nasadil velmi agresivní obranu, dokonce agresivnejší než hrál ve středu Györ. Byl to pro nás dobrý trénink na další euroligové utkání v Krakowě."

Marta Xargay: "Dneska nás soupeř na začatku trošku zaskočil velmi tvrdou obranou. My jsme potřebovaly první čtvrtinu na srovnání v obraně, ale od druhé čtvrtiny již vše klapalo podle plánu."

Další utkání čeká hráčky ZVVZ USK Praha 18. ledna 2017 od 19 hodin, kdy nastoupí k 9. kolu Euroligy žen v polském Krakowě.