Úspěšný vstup do extraligy U15

10.1.2017
Úspěšně zahájily hráčky USK extraligovou soutěž U15. Na domácí palubovce porazily v sobotu 7.1. Sokol Hradec Králové a v neděli 8.1. Žabiny Brno.

Vstup do nového roku se opravdu vydařil, poprvé se nám podařilo porazit Hradec Králové, který nás v loňské sezóně dvakrát porazil rozdílem ne jedné ale dvou tříd. Do tohoto utkání jsme nastupovali v kompletní sestavě a na holkách nebyla znát nervozita či strach tak jako tomu bylo vloni. Svůj tým táhla Kačka Zeithammerová, která vynikala střelecky a měla i výborné obranné zákroky. Ale soustředěný výkon podaly všechny hráčky, naše pivotky vládly na obranném i útočném doskoku, a střelecky se prosazovaly hlavně v první půli utkání. Slabší chvilku jsme si vybrali ve 3.čtvrtině, kdy jsme soupeřkám z Hradce dovolily snížit na 3 body. Naštěstí se pak střelecky chytly krom Kačky Zeithammerové i další hráčky. Ve čtvrté čtvrtině jsme si již koncovku pohlídaly. Do hry se dostalo všech 12 hráček.

USK: Sokol HK 64:53

Body: Zeithammerová 27, Špelinová 8, Machytková 7, Samouk 6,Votrubová 5, Blažková 4, Drbohlavová 4

 

V neděli jsme proti hráčkam z Brna nastoupily ospalé a málo koncetrované. Holky si možná myslely, že když v sobotu porazily Hradec, tak se utkání vyhraje samo. V obraně jsme byly pomalé a hodně jsme faulovaly. Přesto se holky nakonec zvetily, bojovaly a nakonec vyhrály s přehledem. Opět si zahrálo všech 12 hráček.

USK: Žabiny Brno 81:55

Body: Zeithammerová 21, Machytková 17, Drbohlavová 14, Samouk 8,Votrubová 6, Vaňková 4,Petráňová, Špelinová a Odvárková 2