Rok 2016 zakončujeme vítězstvím

17.12.2016
Do brněnské Rosničky dnes odcestovaly hráčky ZVVZ USK Praha na svůj poslední zápas tohoto roku, který odehrály proti týmu BK Handicap Brno. Po prohraném zápase v Turecku, proti Fenerbahce, si tak hráčky před Vánoci zpravily chuť a zakončují tak rok 2016 vítězstvím.
Time out při zápase ZVVZ USK Praha - BK Handicap Brno
Time out při zápase ZVVZ USK Praha - BK Handicap Brno

BK Handicap Brno – ZVVZ USK Praha – 51:93 (17:29, 19:24, 4:24, 11:16)

Utkání odstartovalo v 17 hodin ve SH Rosnička v Brně. V první čtvrtině držela bodově hráčky ZVVZ USK Praha Kia Vaughn, která stihla za 7:34 minut pobytu na hřišti nasázet soupeři 11 bodů. Rychlý basketbal provázel celou druhou čtvrtinu. Hráčky ZVVZ USK Praha bránily po celém hřišti a donutily soupeře k několika ztrátám. Brněnské hráčky se i po úspěšných pokusech hostujících snažily co nejrychleji přejít polovinu hřiště a vyhnout se tak agresivní obraně Pražanek. To se jim i několikrát povedlo, kdy po rychlých protiútocích zahrály pohledné akce, které skončily košem. Proto se ve druhé čtvrtině, ještě díky poslednímu koši s klaksonem Pavly Štvrdlíkové, povedlo Brněnským hráčkám udržet bodový rozdíl na pouhých pět bodů a do šaten se tak šlo za stavu 38:53. Do druhého poločasu nastoupily hráčky USK v sestavě Palau, Vyoralová, Petrović, Vaughn a Hanušová. První body druhé poloviny utkání připsala Alena Hanušová, která proměnila po faulu oba trestné hody. Po prvních třech minutách a šňůře hostujících 10:2, si domácí trenér vzal time-out. Po krásné individuální akci 1 na 1 Laii Palau, tak stále Pražanky navyšovaly bodový náskok. Ve třetí čtvrtině se tak domácí hráčky dokázaly přes zónovou obranu hostujících prosadit pouze čtyřmi body a rozdíl ve skóre tak do poslední čtvrtiny činil 37 bodů. Poslední část zápasu zahájila dvojice Vyoralová – Steinberga, kdy po zisku Vyoralové a následné asistenci proměnila Anete koš s faulem a následně i trestný hod. Poslední čtvrtinu se hostující hráčky chytly bodově až v posledních dvou minutách a zápas tak skončil 51:93. Po prohře v Turecku si tak hráčky ZVVZ USK Praha zlepšily náladu a zakončily tak rok 2016 vítězstvím v Brně. Nejlepší střelkyní byla Kia Vaughn se 17 body.

Body ZVVZ USK Praha: Vaughn 17, Xargay 14, Steinberga, Hanušová 13, Petrović 12, Vyoralová 9, Palau 5, Elhotová Kar., Mainclová 4, Voráčková 2

Rok 2017 přivítáme domácím zápasem Evropské ligy, kdy na Královku dorazí italský celek Famila Schio. Tímto Vás tak zveme na první lednové utkání a to 4. 1. 2017 od 18.45 hodin ve SH Královka.

Všem fanouškům a příznivcům basketbalu přeje tým ZVVZ USK Praha krásné Vánoce, klidné prožití vánočních svátků a vše nejlepší do nového roku 2017. Budeme se na Vás těšit v roce 2017.