Bohužel z Istanbulu výhru nevezeme

14.12.2016
Basketbalistky ZVVZ USK Praha podruhé za sebou v Evropské lize prohrály, když těsně podlehly Fenerbahce Istanbul na jeho hřišti 71:75. Propadly se tak na třetí místo ve skupině.

Fenerbahce Istanbul - ZVVZ USK Praha 75:71

České mistryně přitom většinu zápasu vedly. V polovině první čtvrtiny šly do trháku a vypracovaly si až třináctibodový náskok. Staraly se o to zejména Son

ja Petrović s Laiou Palau, která tentokrát místo asistencí sama dávala koše.

Ještě sedm minut před koncem vedly Pražanky o deset bodů a nic nenasvědčovalo tomu, že by o výhru přišly. Jenže pak se rozehrály opory domácích, zejména Lavender, a Fenerbahce šňůrou 12:0 otočilo skóre ve svůj prospěch.

Petrović se ještě 26 vteřin před koncem pokusila vrátit USK vedení trojkou, ale minula a turecký celek už výhru díky trestným hodům udržel. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové tak stejně jako před týdnem v Kursku svedly se spolufavoritem soutěže vyrovnaný souboj, ale v závěru doplatily na užší rotaci a úbytek sil.

"Dnes jsem ještě více rozčarovaná než v Kursku, protože zápas jsme měly pod kontrolou a nebýt našich chyb a blbostí, tak bychom vyhrály," hodnotila trenérka Natália Hejková.

"První poločas jsme dobře bránily a doskokovaly, ale druhý poločas to byla katastrofa. Soupeř měl 17 útočných doskoků, a i když jsme ubránily, tak ony měly druhou či třetí šanci. Z toho pramenila těsná prohra," dodala.

USK prý ani příliš nepřály rozhodčí. "Problém bylo, že Kia Vaughnová měla zdravotní potíže a rozhodčí na ní navíc nepískali fauly," mínila Hejková. "Rozhodla to už druhá polovina třetí čtvrtiny, kdy jsme začaly prohrávat doskok a rozhodčí pouštěli jejich zvýšenou agresivitu," doplnila pivotka Alena Hanušová.

Zdroj: ČTK, USKBASKET.CZ