Štěstí se přiklonilo k domácím

10.11.2007
Další utkání 1. ligy žen sehrálo družstvo Juniorek USK Praha na palubovce pražské Aritmy. Po nesoustředěném začátku jsme předvedli velmi dobrý výkon, a o výsledku utkání se rozhodovalo až v dramatické koncovce.
Další utkání 1. ligy žen sehrálo družstvo Juniorek USK Praha na palubovce pražské Aritmy. Po nesoustředěném začátku jsme předvedli velmi dobrý výkon, a o výsledku utkání se rozhodovalo až v dramatické koncovce.

Aritma Praha vs ZVVZ USK Praha Juniorky 70 : 69 (26:14, 46:34, 56:57) Do utkání jsem vstoupili velice vlažně a převážně v obrané fázi nás soupeřky přehrávaly až příliš jednoduše. První čtvrtina vyzněla jasně pro domácí a pokud jsme chtěli v utkání pomýšlet na vítězství museli jsme výrazně přidat. To jsme naštěstí zvládli a už v průběhu druhé čtvrtiny se naše hra částečně zlepšila. V těchto chvílích utkání zatím pouze v útoku, kdy jsme se vyvarovali nepřesností z první čtvrtiny. Obrana však stále ještě nefungovala tak jak by měla. Třetí čtvrtina vyzněla jasně v náš prospěch a to hlavně díky obraně. Konečně jsme začali hrát na 100% a naše vytažená obrana nenechala soupeřkám ani centimetr hřiště zadarmo. Tlak který jsme byly schopni vytvořit se vyplatil. Pouhých 10 obdržených bodů a výborný přechod do rychlého protiútoku z naší strany takový byl průběh 3. čtvrtiny. Soupeřky s námi v tu chvíli nebyly schopny držet krok. Ještě první 4 minuty poslední čtvrtiny probíhaly podobně. Pak ale přišlo několik chyb v útoku a velice přísně odpískané tři fauly Evě Kotlanové, která bránila s velkým nasazením. Její vyfaulování bylo nepřijemou ránou v tu chvíli lepšímu družstvu. V závěru utkání soupeřky sice trefily 2 trojky ale pořád jsme měli možnost odpovědět v útoku. Ztráty míče nás o však o tuto možnost připravili. V posledním útoku jsme mohli ještě utkání překlopit na naši stranu ale ke střele jsme se nedostali a domácí zvítězili o jediný bod. Prohra je po průběhu utkání velice nepříjemná, obzvláště když jsme dokázali dotáhnout velice špatný vstup do utkání. Na druhou stranu je pozitivní s jakým nasazením jsme hráli a jaký basketball jsme předváděli ve zbývajících třech čtvrtinách.