Ve středu další kolo Euroligy, tentokrát v Mersinu

7.11.2016
Basketbalistky mají před sebou další zahraniční destinaci. Tentokrát tým ZVVZ USK Praha zamíří do tureckého Mersinu, který sídlí blízko Syrských hranic. Pražanky mají za sebou sobotní zápas, ve kterém si s chutí zastřílely.

V dopoledních hodinách tým odlétl přes Istanbul do Adany a následně čeká USK přesun z Adany do Mersinu autobusem.  Tým vyrazil o den dříve, aby byl v místě středečního zápasu s časovým předstihem a mohl zítra v klidu vyzkoušet prostředí, ve kterém je čeká další euroligový duel. Mersin hrál tři sezóny druhou nejvyšší evropskou soutěž, EuroCup. V loňském roce ale v evropské klubové soutěži nenastoupil, ale zato se postaral o zajímavé umístění v tuzemské lize, kde skončil na 4. místě. Mersinu se podařilo poskládat tým opřený o jména Coleman Marissa, Hayes Tiffany a nováček z týmu Chicago Sky - Cheyenne Parker. Dalším klíčovým pilířem týmu je litevská reprezentantka Gintare Petronyte.  Rozehru týmu řídí zkušená švédská reprezentantka, která si zahrála i v ZVVZ USK Praha, Frida Eldebrink. Právě pro tuto hráčku to je sedmá sezóna v Eurolize a sedmý klub, ve kterém obléká dres.

Mersin má za sebou první dvě kola, ve kterých předvedl, že to bude silný soupeř ve skupině A. V první kole těsně podlehl turecký tým BLMA na domácí půdě 68:74. Bodově se dařilo nejlépe Coleman, která zaznamenala 23 bodů a 9 doskoků. Ve druhém utkání tým opět nestačil na soupeře a tentokrát prohrál 73:67 proti Dynamo Kursk. V tomto zápase se nejlépe dařilo litevské reprezentantce Petronyte. Zaznamenala 20 bodů a 7 doskoků.

A jak se daří hráčkám ZVVZ USK Praha po dvou kolech základní části Euroligy?

Střelecky se daří 5 hráčkám, které mají na svém kontě po dvou utkáních dvojciferný počet bodů.

Petrović 20,5, Xargay 16,5 Hanušová 11,5, Vaughn 11,0 a Steinberga 10,5.

Kapitánka Laia Palau je dirigentem celého týmu a pod její taktovkou tým hraje výborně a má zatím na kontě dvě vítězství. V posledním zápase Laia Palau překonala jako první hráčka v historii nejvyšší evropské soutěže magickou hranici 1000 asistencí.

Jak se bude dařit hráčkám ve středečním duelu proti domácímu Mersinu? Udrží tým USK neporazitelnost v základní části skupina A?

O tom se můžete sami přesvědčit prostřednictvím kanálu youtube.com/FIBA, kde od 16.30 bude možné sledovat zápas v přímém přenosu.