Zítra opět česká liga, tentokrát hostíme Technic Brno

4.11.2016
ZVVZ USK Praha je na vítězné vlně. To hráčky potvrdily ve středečním euroligovém utkání proti polskému celku Wisla Krakow. Před domácími fanoušky dokázaly Pražanky přehrát soupeře 84:63 a upevnily si první příčku ve skupině A. Zítra je čeká opět tuzemská soutěž ŽBL.

Na Královku přijede tým, který postoupil do nejvyšší soutěže z 1. ligy. Mladý tým se zatím pohybuje ve druhé polovině tabulky ŽBL. „V sobotu k nám přijíždí družstvo ze spodní poloviny tabulky.

Věříme a doufáme, že naše hráčky nastoupí a budou hrát s takovou chutí, jako v předchozích zápasech ŽBL a Euroligy,“ řekl Ivan Beneš před zítřejším utkáním. Zápas bude poslední prověrkou před dalším výjezdem USK na euroligový duel. Tentokrát tým odcestuje do Turecka. „Zápas by měl být pro nás dobrou přípravou na další utkání Euroligy v Turecku, kam odlétáme v příštím týdnu,“ dodal Ivan Beneš.

Tým MK Technic Brno dokázal porazit Strakonice, další vítezství zatím vyhlíží. Nejlepší hráčkou brněnského celku je Tereza Zítková, která v průměru střílí 15,7 bodu na utkání. Trenérka českých šampiónek o utkání řekla, „Je to pro nás další příležitost si s chutí zastřílet a dát příležitost mládým hráčkám.“ Utkání začíná zítra od 17.00 ve sportovní hale Královka.