Již zítra další kolo Euroligy

1.11.2016
Basketbalistky ZVVZ USK Praha v minulém týdnu vstoupily veleúspěšně do euroligové sezóny 2016/2017, kdy přehrály Györ markantním rozdílem 90:51. Střelecky se dařilo Martě Xargay a Sonje Petrović, která byla nejužitečnější hráčkou na palubovce. Zítra přijede na Královku, Wisla Krakow.

V loňské sezóně tým ZVVZ USK Praha měl Krakow ve skupině také. Oba zápasy hráčky USK vyhrály rozdílem přes 20 bodů.

V prvním duelu EuroLeague Women 2016/2017 Krakow hostil doma silný tým Dynamo Kursk. Dynamo v tomto duelu vyhrálo 67:61. Z týmu Wisla Krakow se bodově nejlépe se dařilo hráčkám Ygueravide a Kobryn, které zaznamenaly 14 a 13 bodů. Jak dopadne zítřejší druhé kolo skupiny A? O tom se můžete přijít přesvědčit na Královku. Utkání začíná mimořádně v 19:15.

V rámci poločasové soutěže opět bude probíhat FiroTůra, která navazuje na loňský ročník. A o co hrajeme? V domácích utkáních budou vybráni tři soutěžící, kteří budou soutěžit v trestných hodech. Vítězové jednotlivých kol postoupí do velkého finále, které proběhne při posledním domácím utkání evropské ligy 15. února 2017, kdy proti ZVVZ USK Praha nastoupí turecký tým Fenerbahce Istanbul. Ve velkém finále se bude soutěžit o finanční vouchery na zájezdy u cestovní společnosti FIRO tour.

Nadace KOŠE PROTI DROGÁM opět organizuje sbírku vlhčených ubrousků pro děti v Dětském centru v Krči. Budeme rádi, když i Vy pomůžete potřebným a přinesete balíčky na euroligové utkání. Letos sbíráme i plyšové hračky.

Komentář trenérky Natálie Hejkové před zítřejším utkáním:

„Zítra nás čeká první domácí utkání v Evropské lize. Přivítáme polského soupeře Wisla Can-Pack Krakow. Za poslední tři sezony jsme hráli s Wislou vždy těžké zápasy, vysoká vítězství, ale i nepříjemné prohry. V prvním kole předvedla Wisla dobrý výkon proti favoritovi naší skupiny, ruskému týmu Dynamo Kursk. My jsme zase hráli výborně v maďarském Györu. Uvidíme, koho vstup do euroligové sezony povzbudil více.“