Třetí čtvrtina dnes proti BK Handicap Brno rozhodla

9.10.2016
Dnes 9. 10. 2016 se odehrálo 4. kolo Ženské basketbalové ligy a to na domácí palubovce hráček ZVVZ USK Praha proti BK Handicap Brno. Hostující hráčky dokázaly domácí poločas potrápit, ovšem dál jim už nestačily.

ZVVZ USK Praha – BK Handicap Brno – 84:55 (21:18, 22:17, 24:5, 17:15)

Dnes se proti českým mistryním postavil tým BK Handicap Brno, který má zcela novou sestavu. Do bývalých Žabovřesek totiž přišly opory Valosunu (nyní KP Brno) a to Sedláková, Adamcová, Štvrdlíková a Giacintová. Od začátku se tak očekával pěkný basketbal. To se také podařilo, hostující hráčky držely krok s domácími hráčkami až do poloviny utkání. Hráčky ZVVZ USK Praha měly v první polovině utkání problém s obranným doskokem a hostující hráčky tak dostávaly další šance na skórování. O poločasové přestávce tak na tabuli svítilo skóre 43:35. Do třetí čtvrtiny ale domácí hráčky nastoupily opět s agresivní obranou, zlepšily doskok a chodily rychle dopředu a z toho dávaly krásné koše z rychlých protiútoků. Ve třetí čtvrtině obdržely domácí pouhých 5 bodů oproti 24 daným. Do konce zápasu si tak domácí rozdíl podržely a slaví tak další vítězství v ŽBL. Nejlepší střelkyní domácího družstva byla Alena Hanušová, která nasázela soupeři 25 bodů. Další utkání odehrají hráčky ZVVZ USK Praha na domácí palubovce a to ve středu 12. 10. 2016 od 18 hodin ve SH Královka proti DSK Basketball Nymburk. Přijďte holky podpořit, těšíme se na Vás.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 25, Vyoralová 17, Elhotová Kar. 11, Burgrová, Steinberga 9, Šípová Ver. 7, Palau 4, Krejzová 2

Ivan Beneš: "V prvním poločase s námi Brno drželo krok, my jsme se začali prozasovat až ve druhém poločase a tam jsme hráli pěkný basketbal. Příležitost dostaly téměř všechny holky z lavičky a utkání bylo velice slušné."

Natália Hejková: "O zápase jsme dnes rozhodli ve třetí čtvrtine, kdy se zlepšila obrana, soupeř nám dal pouze 5 bodů, od toho se odvíjel i útok a náš jednoznačný náskok."

Alena Hanušová: "První poločas jsme hrály hlavně špatně v obraně,měly jsme málo doskoků a naopak Brno mělo hodně útočných doskoků. Ve druhém poločase jsme tyto chyby napravily, ve třetí čtvrtině jsme dostaly pouze 5 bodů. Hrály jsme hodně rychlých protiútoků a tím jsme se dostaly do náskoku a pak už jsme hrály v klidu. Brno navíc dělalo chyby v obraně, takže jsme střílely ještě hodně šestech, což pro nás byly lehké koše."