Máme za sebou první ligový zápas

28.9.2016
Dnes odcestovaly hráčky ZVVZ USK Praha na první ligový zápas do Trutnova. Hráčky mají za sebou několik přípravných utkání, ve kterých skončily vždy jako vítězný tým. Dnes tak odehrály na palubovce Trutnova první ligový zápas, který vyhrály 92:51.

ZVVZ USK Praha – BK Lokomotiva Trutnov - 92:51 (20:6, 27:17, 29:14, 16:14)

Hráčky ZVVZ USK Praha vstoupily do zápasu velmi koncentrovaně. Od začátku utkání tlačily trutnovské hráčky v obraně a následné zisky tak využívaly k rychlým protiútokům. První koš domácích padl až v 5. minutě utkání. Domácí hráčky se tak díky výborné obraně Pražanek v útoku trápily. První čtvrtina tak skončila 20:6 pro naše hráčky. Druhou čtvrtinu otevřela střelou ze střední vzdálenosti Karolína Elhotová. Ve druhé minutě si domácí tým musel vzít po skóre 8:2, oddychový čas. Hráčky ZVVZ USK Praha ale v obraně nepolevily a nadále nenechaly domácí hráčky vstřelit jednoduchý koš. V poločase tak na tabuli svítilo skóre 47:23. Druhou polovinu utkání otevřely opět hráčky ZVVZ USK Praha krásným rychlým protiútokem zakončený Alenou Hanušovou. Další pohledné akce předváděly naše hráčky jak na útočné polovině tak na obranné. Do poslední části zápasu tak nastupovaly hráčky s náskokem 39 bodů. Celý zápas předváděly hráčky ZVVZ USK Praha týmovou a agresivní obranu, která se pak odrážela i na útočné polovině hřiště. Zápas nakonec skončil 51:92 a z Trutnova si tak vezeme první vítězství z prvního utkání sezony 2016/2017. Nejlepšími střelkyněmi se staly dvě naše hráčky Tereza Vyoralová a Anete Steinberga, které soupeři nasázely každá po 19 bodech. Druhé utkání odehrají holky na domácí palubovce ve SH Královka a to v neděli 2. října 2016 od 17 hodin proti SBŠ Ostrava. Přijďte holky podpořit v prvním domácím utkání této sezony.

Body ZVVZ USK Praha: Vyoralová, Stenberga 19, Elhotová Kar. 17, Hanušová 13, Mainclová, Krejzová 8, Palau 4, Voráčková, Šípová Ver. 2