Turnaj zahajujeme vítězstvím, WNBA se blíží do finále

22.9.2016
Turnaj v Lučenci dnes zahájily hráčky ZVVZ USK Praha vítězstvím proti Piešťanům. Euroligový tým Wisla Krakow odvolal svou účast kvůli nemoci a tak naše hráčky čeká už pouze jedno utkání. Sezona v zámoří se pomalu blíží ke svému konci.

ZVVZ USK Praha – Piešťany – 70:63 (22:22, 22:20, 9:9, 17:12)

Dnes nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha proti slovenskému celku Piešťany. Do první poloviny zápasu se našim hráčkám nedařila agresivní obrana, a proto obdržely 42 bodů. Třetí čtvrtina byla bodově chudší. Do čtvrté čtvrtiny tak nastupovaly s pouhým dvoubodovým náskokem 53:51. Největší rozdíl v zápase byl na doskoku, kdy hráčky z Piešťan přeskákaly hráčky USK o 12 míčů. V posledních minutách utkání se hráčky ZVVZ USK Praha vzchopily a vytvořily si 7 bodový náskok, který si udržely až do konce zápasu. Nejlepší střelkyní byla Alena Hanušová, která soupeřům nastřílela 20 bodů. Tým Wisla Krakow odvolal účast na turnaji, a proto čeká naše hráčky zítra pouze trénink a poslední zápas proti DVTK Miskolc odehrají v sobotu 24. 9. 2016.

Body ZVVZ USK Praha: Hanušová 20, Vyoralová 16, Steinberga 15, Burgrová 8, Krejzová 5, Palau, Šípová Ver., Mainclová 2

Ivan Beneš: "První poločas byl velice vyrovnaný. Byla to spíš střelecká přehlídka,padlo hodně košů. V první části jsme nebyli spokojeni s obranou, ale ta se po domluvě v druhém poločase zlepšila a pak už jsme si získali rozhodující náskok, který jsme poměrně v pohodě dovedli do vítězného konce. Alena
Hanušová nejlepší hráčka našeho týmu. Celkově spokojenost, nikomu se nic nestalo a připisujeme si první vítězství v turnaji."


Alena Hanušová: "Dnes to byl o dost tvrdší zápas než zápasy, které jsme dosud v přípravě odehraly. Naše obrana byla do poločasu špatná. V druhém poločase se to zlepšilo, takže jsme měly trošičku navrch. Ale celkově jsme zápas pod kontrolou neměly, proto si myslím, že to pro nás byla dobrá příprava na další boje."

WNBA se blíži do finále

I sezona v zámořské WNBA musí někdy skončit a také že se její konec pomalu blíží. Do finálových zápasů postoupilo prvních 8 týmů. Do první osmičky nepostoupil tým Kii Vaughn a pro ni tak sezona WNBA skončila. Ostatní hráčky, které nastupují za Phoenix Mercury tak dále pokračují v bojích.