Sezona v zámořské WNBA je za svou polovinou

12.9.2016
Sezona v zámoří se pomalu blíží ke svému konci. Hráčky ZVVZ USK Praha jsou součástí dvou týmů a to Phoenix Mercury a Washington Mystics. Do konce základní části zámořské sezony zbývají 3 kola.

Phoenix Mercury

Za Phoenix Mercury nastupují hned tři zástupkyně ZVVZ USK Praha. Candice Dupree, která patří mezi opory týmu, nastupuje průměrně na 28 minut, střílí 11 bodů na zápas a doskočí 5 míčů. Další je srbská křídelnice Sonja Petrović, která nastupuje na hřiště v průměru na 15 minut a bodově přispívá 5 body na zápas. Poslední hráčkou ZVVZ USK Praha, která obléká dres Phoenix Mercury je španělská stříbrná medailistka z Ria, Marta Xargay, která nastupuje na 18 minut, nastřílí 5 bodů a asistuje 2 míče. Phoenix Mercury se drží na 8. místě s bilancí 14 výher a 17 porážek.

Washington Mystics

Dres Washington Mystics obléká americká pivotka Kia Vaughn, která nastupuje do zápasu v průměru na 20 minut, stihne nastřílet přes 6 bodů a doskočit 4 míče. Oproti Phoenix Mercury si Washington Mystics vede o trochu hůře. S bilancí 12 výher a 19 porážek se tak pohybuje na 9. místě.

Postupový klíč do play off.

Týmy na první a druhé příčce postupují rovnou do semifinále WNBA. Týmy na 5. – 8. místě si zahrají předkolo play off. Tým z pátého místa bude hrát proti týmu na osmé příčce a týmy na šesté a sedmé pozici budou hrát spolu. Vítězové těchto duelů se utkají s týmy na třetí a čtvrté příčce o postup do semifinále.