Španělky vítězně nad Čínou, Srbsky výhru vyhlížejí

11.8.2016
Včerejší třetí kolo skupiny B přineslo další výsledky v základní části. Favoritky z USA nezaváhaly a přehrály Srbsko, které zatím na výhru čeká. Španělský tým si poradil s Čínou a připsal si druhou výhru na turnaji LOH v Riu.

Srbský národní tým se dostává do těžké situace, kdy po třech kolech nezaznamenal ani jednu výhru. Ve včerejším utkání Srbky narazily na silný výběr USA. Američanky bez zaváhání přehrály evropské šampiónky 110:84 a upevnily si první příčku ve skupině B. Sonja odehrála 18 minut a zaznamenala 15 bodů a patří prozatím k nejefektivnější hráčce srbského výběru s průměrnou efektivitou 12,7 a se 14 body na zápas je druhou nejlepší střelkyní týmu. Srbský tým, aby mohl pomýšlet na postup ze skupiny, musí v pátečním duelu proti Číně jednoznačně zvítězit a v posledním zápase přehrát Senegal.

Španělky čekal zápas proti Číně. Celá první čtvrtina byla vyrovnaná a až ke konci Čína odskočila na rozdíl 4 bodů. Španělky ale ve druhé části zabraly a o poločasové přestávce vedly o 3 body. Třetí čtvrtina byla ještě velmi vyrovnaná a španělský tým v něm získal už 5 bodové vedení. V poslední desetiminutovce svěřenkyně Lucase Modelo zapnuly na plné obrátky a přehrály Čínu 25:9 a připsaly si tak druhou výhru na LOH, kdy vyhrály rozdílem 21 bodů 89:68. Marta odehrála 33 minut a zaznamenala 9 bodů. Laia si za 19 minut stihla připsat 7 asistencí a 2 body. Španělky čeká v pátek Senegal, který ještě na turnaji nezvítězil.