Blíží se začátek olympiády v Riu, v zámoří nastává pauza

27.7.2016
Pomalu se blíží začátek největší sportovní události roku a díky ní, se pozastaví také soutěž v zámořské WNBA. Olympijské hry 2016, se budou konat 5. 8. 2016 – 21. 8. 2016 ve druhém největším městě Brazílie, Riu de Janeiru. Olympiády se zúčastní zhruba 10 500 sportovců z celé planety.

České basketbalistky se na OH nekvalifikovaly, a proto se také ani žádná z českých zástupkyň týmu ZVVZ USK Praha aktivně olympiády nezúčastní. Co se ale týče našich zahraničních posil, se na olympiádu podívají španělské reprezentantky, které se v kvalifikaci probojovaly na OH do Ria, konkrétně tedy Laia Palau a Marta Xargay. Na OH také zavítá srbská reprezentantka a hráčka ZVVZ USK Praha, Sonja Petrović.

Kvůli OH se pozastaví také sezona v zámořské WNBA. Ze čtyř hráček ZVVZ USK Praha, které hrají v zámoří (Kia Vaughn, Candice Dupree, Marta Xargay, Sonja Petrović), využijí pauzu k odjezdu a účasti na OH dvě hráčky. Marta Xargay a Sonja Petrović, které v zámoří oblékají dres stejného týmu, Phoenix Mercury, se už plně soustředí na reprezentování své země na OH.

Část sezony WNBA skončila posledním zápasem před OH, 22. července 2016 a bude pokračovat zase dále po olympijských hrách, prvním zápasem 26. sprna 2016.

Držíme palce všem českým sportovcům, k co nejlepším výkonům a také hráčkám ZVVZ USK Praha.