Ženy U20 z divize B nepostoupily

21.7.2016
České reprezentantky do 20 let odehrály mistrovství Evropy divize B v Podgorice v Černé Hoře. Po těsné prohře proti Maďarsku tak děvčata skončila na 4. místě a do divize A nepostoupily. Součástí české reprezentace byla také hráčka ZVVZ USK Praha, Tereza Šípová.

Do turnaje vstoupily excelentně, porazily Ukrajinu rozdílem 44 bodů! Ve druhém utkání podlehly Maďarsku, ale do další fáze turnaje postoupily. Po vítězné bitvě s Chorvatskem a Rumunskem tak postoupily do semifinále, kde na ně čekala Litva, kterou nedokázaly přehrát a čekal je tak přímý souboj o postup do divize A a odveta proti maďarské reprezentaci. Díky prohře nad Maďarskem o pouhý bod tak českým reprezentantkám utekl postup do Divize A. Na turnaji skončily na 4. místě.

Do české reprezentace žen do 20 let také patřila hráčka ZVVZ USK Praha, Tereza Šípová. Tereza nastupovala průměrně na 9,5 minut na zápas, kde průměrně nastřílela 2,2 body a doskočila 1,5 míče. Nejpovedenější zápas odehrála proti Chorvatsku, do kterého nastoupila na 14 minut, doskočila 5 míčů a vstřelila 7 bodů.