Jak naše holky pokračují v zámořské WNBA 20th

14.7.2016
V posledním článku o zámořské WNBA 20th jsme vás informovali o tom, jak se daří našim hráčkám. Soutěž pokračuje a je na čase opět nahlédnout, jak se holkám v jejich klubech v zámoří daří.

Od začátku sezony zámořské WNBA nastupují do zápasů tři zástupkyně ZVVZ USK Praha (Kia Vaughn, Sonja Petrović a Candice Dupree). Po kvalifikaci na olympiádu do Ria, se přidala ze španělské reprezentace do zámoří další naše hráčka, a to Marta Xargay. Marta nastupuje v týmu PHOENIX MERCURY společně se svými pražskými spoluhráčkami Sonjou Petrović a Candice Dupree.

A jak děvčata v soutěži pokračují?

KIA VAUGHN – WASHINGTON MYSTICS

Kia obléká dres týmu Washington Mystics, který odehrál 21 zápasů. 9 z nichž zvítězili a 12 prohráli. Kia nastoupila do všech 21 utkání. Průměrně odehraje 21 minut, doskočí 4,3 míčů a nastřílí soupeřům 6,2 body.

SONJA PETROVIĆ, CANDICE DUPREE a MARTA XARGAY – PHOENIX MERCURY

Tým Phoenix Mercury má za sebou 22 zápasů s bilancí 9 výher a 13 proher.

Sonja odehraje průměrně 17 minut na zápas, doskočí 2,3 míče a střílí 5,3 bodů na zápas. Nejlepší svůj výkon podala 29. 6. 2016, kdy proti Connecticutu nastřílela krásných 22 bodů!

Candice patří k oporám týmu Phoenix Mercury a pravidelně nastupuje hned do začátku utkání. Průměrně stráví na hřišti 29 minut, ve kterých stihne doskočit průměrně 5 míčů a nastřílet 11,3 body.

Marta přiletěla do zámoří teprve nedávno. Hrála totiž se španělským národním týmem, se kterým se kvalifikovala na olympiádu do Ria. I za tak krátký čas který je v zámoří, na sebe dokázala svými výkony upozornit.  Odehrála zatím sice pouze 3 zápasy, za které ale stihla nasázet soupeřům průměrně 7,7 bodů, nastupuje na 20 minut a asistuje svým spoluhráčkám 2,7 míči.

Držme holkám palce ať se jim daří.