Na trůn českého basketbalu usedla Kateřina Elhotová

30.6.2016
Český basketbal zná své vládce za uplynulou sezonu. V pražském hotelu International byli slavnostně vyhlášeni vítězové ve všech tradičních kategoriích. Na pomyslný trůn usedli po sezoně 2015/16 Jan Veselý a Kateřina Elhotová.

Do hlasování o nejlepší basketbalisty a basketbalistky za uplynulou sezonu se zapojili trenéři všech reprezentačních výběrů, trenéři a manažeři ligových klubů, novináři a odborná basketbalová veřejnost.

 Kateřina Elhotová byla nejvýraznější postavou českého národního týmu na ME žen 2015. Nejen že patřila k nejlepším střelkyním celého turnaje, ale svým vystupováním a chováním na hřišti se stala opravdovým lídrem reprezentačního celku. Na své výkony z léta navázala také v klubových barvách ZVVZ USK Praha a z pozice nejlepší české hráčky mu pomohla opět postoupit do Final Four.

 Na druhém místě za vítězkou skončila Veronika Bortelová. Zkušená rozehrávačka ukázala, že má stále i na mezinárodní úrovni co nabídnout. Jednak řídila hru českého týmu na ME a také pomohla DSK Basketball Nymburk k historické sezoně včetně postupu do čtvrtfinále Eurocupu. Trojici nejlepších basketbalistek uzavírá Alena Hanušová, která se nesmazatelně zapsala do paměti fanoušků vítěznou trojkou s klaksonem proti Bělorusku. Neztratila se ani v dresu ZVVZ USK Praha.

Zdroj: ČBF