Mezinárodní turnaj v Hradci Králové

13.6.2016
Od 6. do 12. 6. 2016 se hráčky širšího výběru české reprezentace žen B, zúčastnily soustředění v Hradci Králové, který obsahoval i třídenní mezinárodní turnaj. Královéhradecká palubovka bude totiž pro českou reprezentaci žen za rok velmi důležitá. V turnaji byly čtyři družstva, česká reprezentace žen B, česká reprezentace U20, reprezentace Maďarska a Rumunska.

Ve výběru české reprezentace byly také dvě hráčky ZVVZ USK Praha, Alena Hanušová a Karolína Elhotová. Do přípravných utkání měla také nastoupit Tereza Vyoralová, která se však kvůli onemocnění nemohla účastnit.

První utkání odehrály hráčky české reprezentace žen proti svým mladším kolegyním do 20 let. Mladší reprezentantky potrápily ženský výběr, ale nakonec zkušenější polovička zvítězila 80:69. Alena Hanušová zaznamenala, jako nejlepší střelkyně svého družstva, 23 bodů a Karolína Elhotová 7. Do druhého zápasu nastoupily hráčky české reprezentace proti rumunskému celku, ve kterém zvítězily 85:61. Alena Hanušová se opět blýskla jako nejlepší střelkyně s 23 body a Kakorlína Elhotová 7 bodů. Poslední zápas proti maďarské reprezentaci, byl odehrán jako přímý souboj o první místo v turnaji. České hráčky do poslední čtvrtiny držely krok se soupeřkami, ovšem v posledních minutách jim došly síly a prohrály tak 76:64. Alena Hanušová nasázela soupeři 22 bodů a Karolína Elhotová 2 body. V turnaji tak hráčky české reprezentace skončily na 2. místě.