Přípravný turnaj v Hradci Králové startuje již za pár dní

7.6.2016
Led se vymění za palubovku, drsňáci za nekompromisní dlouhánky a hokejové branky za basketbalové koše. To je plán na hradeckém zimním stadionu pro příští víkend. Od pátku 10. června do neděle 12. června zde proběhne mezinárodní turnaj basketbalistek.

A nebude to turnaj ledajaký. Třídenní klání totiž bude sloužit nejen trenérům národního týmu, aby si vyhlédly hráčky pro reprezentaci, ale zároveň se jedná o test pro organizátory, kteří zde už za rok budou připravovat Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017. No a právě hradecká aréna bude také domovem v základní skupině pro český národní tým.

V současném kádru omlazené reprezentace, které sice shází největší hvězdy předchozích sezon, jež si užívají zasloužené volno se najdou mladé talentované hráčky, které bojují, abys se probojovaly do nominace na ME 2017. 

 Češky pro turnaj postavili hned dva celky. Kromě už zmíněného týmu žen také reprezentaci juniorek, které se připravují na ME do 20 let. Čtveřici celků pak doplňují seniorské reprezentace Maďarska a Rumunska. Vzájemné souboje tak slibují vyrovnaný průběh a vzájemnou rivalitu. 

Na závěr turnaje si organizátoři přichystali také jeden dárek pro fanoušky. Od 10 hodin bude možné přímo před hlavním vstupem do areny grilovat maso (prvních 50 příchozích dostane maso od pořadatelů) a přichystané je i pivo zdarma. Zkrátka nepřijdou ani děti, pro které je připraveno oblíbené malování na obličej. Po celou dobu turnaje je navíc vstup zdarma.

 ZVVZ USK Praha má na turnaji dvojí zastoupení, Alenu Hanušovou a Karolínu Elhotovou, obě hráčky patřily k hlavním oporám národního týmu na mezinárodním turnaji v Číně.

Rozpis turnaje

10. června
Rumunsko – Maďarsko (16:30)
Česká republika – Česká republika U20 (19:00)

11. června
Maďarsko – Česká republika U20 (16:30)
Česká republika – Rumunsko (19:00)

12. června
Maďarsko – Česká republika (12:00)
Rumunsko – Česká republika (15:00)