Lvice B nestačily na domácí Čínu

15.5.2016
Druhý den na české reprezentantky čekal výběr Číny. Velmi dobře složený tým se připravuje na kvalifikaci o olympijské hry. Před zaplněnou arénou v Hengyangu nastoupily svěřenkyně Ivana Beneše ke druhému utkání v turnaji. V prvním si poradily s mladým výběrem Černé hory.

O půl osmé místního času nastoupily české reprezentantky proti domácímu výběru, který od začátku utkání hnala zaplněná aréna. Domácí se od začátku ujali vedení a odskočili lvicím na rozdíl 8 bodů. Lvice se ale vrátily do hry a přizpůsobily se tvrdé obraně domácích. Rozhodčí nechávali velmi tvrdou hru na obě strany. Domácí si udělali v první polovině utkání mírný náskok, který Česky během druhého poločasu několikrát ohrozily, ale nedostali se na méně než 9 bodů. Domácí si tak připisují druhé vítězství v turnaji. Zítra čeká lvice poslední utkání v prvním turnaji na jihovýchodě Číny proti Novému Zélandu, který se také připravuje na olympijskou kvalifikaci.  

„My jsme v dnešním utkání nebyli favoritem. Čína ukázala, že má opravdu silný tým a pokud bude pokračovat v takových výkonech, neměla by jí olympiáda minout,“ vysekl poklonu domácímu celku, který bude ještě bojovat o účast v Riu, trenér českých basketbalistek Ivan Beneš.                         

„Čína si na začátku získala náskok a my jsme se celou dobu snažili ten bodový rozdíl snížit. Oceňuji holky, že proti takovému týmu, jakým Čína je, nedaly hlavy dolů a bojovaly až do samého konce. Myslím, že se ten zápas musel líbit jak trenérům tak i diváci viděli, že je to hezký sport,“ hodnotil Beneš průběh utkání.

Češky omezily počet ztrát oproti včerejšku a v tomto ukazateli domácí dokonce předčily. Ztrácely však v úspěšnosti střelby a také na doskoku. I když si Vyoralová s Reisingerovou připsaly shodně po devíti doskocích a vzhledem k jejich střelecké produktivitě jim tak chyběl jediný doskočený míč k dosažení double-double.

Čína – Česká republika 71:54 (20:13; 35:22; 51:40)

Reisingerová 15 (9 doskoků), Hanušová 12, Vyoralová 11 (9 doskoků), Zavázalová a Švrdlíková po 4, Záplatová a Gaislerová po 3, Sedláková 2, Elhotová Kar., Rokošová, Vojtíková a Křivánková 0