Vstup do turnaje lvicím vyšel na jedničku

14.5.2016
Dnes čekal lvice „B“ první zápas v turnaji čtyř zemí. V prvním zápase nastoupila domácí Čína proti Novému Zélandu a před zaplněnou 5000 halou zvítězila o 60 bodů. Na české poměry pozdní začátek utkání v 21.30 zvládly lvice na výbornou.

První utkání na turnaji v Číně byl pro Češky zkouškou na mezinárodní scéně. Před zaplněnou arénou byl netradiční zápas. Po celou dobu utkání hrála hudba. Místní fanoušci vytvořili skvělou kulisu pro všechny týmy.

Základní osa čítala všechny tři hráčky ZVVZ USK Praha – Alenu Hanušovou, Terezu Vyoralovou a Karolínu Elhotovou. Utkání začalo ve vlažném tempu a Černá hora se ujala hned na začátku utkání vedení 4:0. Lvice se vrátily do hry a první poločas se oba týmy tahaly. Poločas skončil lépe pro Češky 40:37. Ve druhém poločase Černohorky nezvládly nápor lvic a ty si pohlídaly vedení a v utkání zvítězily 79:67. Alena Hanušová zaznamenala nejvíce bodů, 17 bodů a 8 doskoků, druhá nejlepší střelkyně Tereza Vyoralová 16 bodů. Karolína Elhotová  dala 10 bodů a 6 doskoků.

Ivan Beneš: „Vítězné utkání. Velká spokojenost s výkonem. Samozřejmě jsme v zápase zaznamenali nějaké chyby, ale to je dané krátkou přípravou. Soupeře jsme přetlačili, i když jsme na začátku chvíli prohrávali, ale potom jsme zlepšili obranu a soupeře jsme přehráli.“