K titulu už chybí jen jedno vítězství

23.4.2016
Dnes se ve SH Královka konal druhý finálový zápas Bonver ŽBL. V prvním zápase zvítězily hráčky ZVVZ USK Praha a připsaly si tak první bod. Dnes opět potvrdily roli favorita a ve finálové sérii se tak ujímáme vedení 2:0.

ZVVZ USK Praha – DSK Basketball Nymburk – 81:56 (21:13, 17:17, 14:11, 29:15)

Do zápasu domácí hráčky vstoupily o něco vlažněji než předešlý zápas, ale i přes to si v první čtvrtině vytvořily 8 bodový náskok. Poslední čtvrtina skončila technickou chybou hostujícího trenéra, po faulu Kuster na Sonju Petrović, která proměnila jednu šestku. Druhá čtvrtina začala košem hostujících. Hráčky z Nymburka proměňovaly koše z vymezeného území, a držely tak celou čtvrtinu s domácími krok. Druhá čtvrtina tak skončila vyrovnaně 17:17. Ve třetí čtvrtině padlo nejméně bodů z celého utkání. Oběma týmům se nedařila střelba z dálky a to se odrazilo i na konečném skóre 14:11 pro domácí. V poslední čtvrtině se ale domácí hráčky vzpružily a ukázaly, kdo je doma. Výborná týmová obrana a nakonec i jednoduchá zakončení v útoku předváděly domácí hráčky v poslední části základní hrací doby. Konečný stav zápasu tak skončil rozdílem 25 bodů. Do utkání nastoupily všechny hráčky USK, z nichž nejlepší střelkyní byla Sonja Petrović s 15 body.

Třetí utkání finále Bonver ŽBL, se odehraje ve středu 27. 4. 2016 od 17:30 ve SH Královka. Dokáží hráčky porazit Nymburk ve třech zápasech a obháji tak titul mistryň z minulého roku? Přijďte je podpořit na Královku. Těšíme se na Vás.

Body ZVVZ USK Praha: Petrović 15, Hanušová 14, Steinberga, Burgrová, Vaughn 11, Vyoralová 7, Xargay 6, Ajduković 4, Elhotová Kar. 2

Asistent trenérky Jiří Bárta:

"V dnešním zápase jsme hráli na méně procent než obvykle, proto soupeř
udržel celkem vyrovnaný zápas do tří čtvrtin zápasu. Nymburk však hrál
zápas v sedmi hráčkách a v závěru jim ubývaly síly a my jsme jednoznačně
dominovali."


hráčka ZVVZ USK Praha Alena Hanušová:

"Sice jsme dneska vyhrály víc jak 20 bodů, ale Nymburk je opravdu
nepříjemný soupeř, má šikovný vysoký pivotky a na rozehře mají Veroniku
Bortelovou, takže je to těžký je ubránit, ale nakonec jsme to zvládly a
vsechny jsme si opět zahrály."