V prvním finálovém souboji vítězíme

21.4.2016
Dnes hráčky ZVVZ USK Praha nastoupily do prvního finálového utkání Bonver ŽBL proti hráčkám DSK Basketball Nymburk. První finálový zápas se po domluvě klubů odehrál v hale Nymburka. Po té hráčky USK čekají dva domácí zápasy.

DSK Basketball Nymburk – ZVVZ USK Praha 44:82 (10:15, 18:26, 7:23, 9:19)

Do zápasu vkročily oba týmy velmi zodpovědně. Na straně Nymburka se prosazovala hlavně zahraniční opora Egla Šikšniuté společně s reprezentační rozehrávačkou Bortelovou. Do druhé čtvrtiny si hráčky USK vytvořily pětibodový rozdíl. Hráčky ZVVZ USK Praha dobře bránily a na útočné polovině si pak vytvářely krásné pozice, které končily většinou košem. Do poločasové přestávky si tak vytvořily, díky druhé čtvrtině, třináctibodový náskok. Ve třetí čtvrtině dovolily hráčky USK domácím vstřelit pouhých 7 bodů. Díky dobré obraně si pak vytvářely pěkné pozice, které proměňovaly. Třetí čtvrtina tak skončila 7:23. Poslední čtvrtina byla obdobná jako třetí, kdy hráčky ZVVZ USK Praha nutily domácí hráčky do těžkých střel v posledních vteřinách útoku. Na útočné polovině nakonec zdobily hru týmovými akcemi. Koletktivní hra ze strany hráček ZVVZ USK Praha se tak zobrazuje na rozložení bodů v týmu. Zápas nakonec skončil o 39 bodů a naše hráčky si tak přivážejí první vítězství z Nymburka a série je tak 1:0. Naší nejlepší střelkyní byla Tereza Vyoralová s 12 body. Další finálový souboj se odehraje ve SH Královka v 17 hodin v neděli 24. 4. 2016. Přijďte na Královku podpořit holky k dalšímu vítězství ve finále.

Body ZVVZ USK Praha: Vyoralová 12, Hanušová 11, Vaughn, Petrović, Burgrová 10, Elhotová Kar. 9, Xargay 8, Ajduković 6, Steinberga 4, Palau 3