Z Valosunu vezeme výhru

23.1.2016
Hráčky ZVVZ USK Praha mají za sebou krušný týden, co se týče cestování. V úterý odcestovaly na euroligové utkání do Polska proti Wisla Krakow, kde poprvé v historii zvítězily na jejich půdě. Dnes je tak čekala další dlouhá cesta do Brna, kde se utkaly proti pátému nejlepšímu týmu v tabulce Bonver ŽBL, VALOSUNU KP Brno.

VALOSUN KP Brno – ZVVZ USK Praha 60:85 (18:22, 13:27, 15:22, 14:14)

Do začátku utkání nastoupily hráčky ZVVZ USK Praha poněkud vlažněji a dovolovaly soupeři proměňovat jednoduché koše z podkošového prostoru. Velmi dobře se probojovávala domácí hráčka Edita Šujanová, která bodově držela Brněnské hráčky. Do dalších čtvrtin ale nastoupily hostující hráčky mnohem více koncentrovaněji a nedovolovaly tak domácím proměňovat snadné koše. Poločas tak skončil pro hráčky ZVVZ USK Praha 31:49. Ve třetí čtvrtině předváděly Pražanky velmi pohledný basketbal, při níž většinou zakončila nejlepší střelkyně zápasu Sonja Petrović, nebo naše nová posila Candice Dupree. Poslední čtvrtina skončila vyrovnaně 14:14, kdy domácí měli lepší střeleckou úspěšnost než hostující hráčky, které nedokázaly proměňovat jednoduché zakončení. Do zápasu vstoupily všechny hráčky ZVVZ USK Praha a kromě zkušené rozehrávačky Laii Palau všechny bodově přispěly k vítěznému konci. Hráčky ZVVZ USK Praha si tak odvážejí po rozpačité poslední čtvrtině dva body za vítězství a dále je čeká příprava na středeční euroligové utkání proti Castors Braine, které se odehraje ve středu 27. 1. 2015 v 19hodin ve SH Královka.

Body ZVVZ USK Praha: Petrović 20, Dupree 19, Vaughn 8, Vyoralová, Adjuković 7, Hanušová, Burgrová, Elhotová Kat. 6, Xargay 4, Elhotová Kar. 2

Komentáře k zápasu:

Jiří Bárta, asistent trenérky Hejkové: "V první polovině jsme nechávali soupeře jednoduše skórovat z pod koše, kde Brno předvádělo srovnatelné výkony s našimi hráčkami. Ve druhém poločase jsme byli koncentrovanější, ale závěr utkání nám bohužel nevyšel. Nedokázali jsme proměnit jednoduché střely v zakončení a soupeř se bez naší kvalitní obrany naopak prosadil, a proto bylo výsledné skóre "pouze" o 25 bodů."

Karolína Elhotová: "V obraně jsme bránily kolektivně, myslím, že tam bylo pár mezer, na
kterých bychom potřebovaly ještě zapracovat. Náš útok byl celkem plodný, nastřílely jsme 85 bodů. Menší rezervy jak v útoku, tak v obraně mohou být zapříčiněny sérií více zápasů, zdlouhavému cestování a menší marodkou v týmu. Na středeční zápas ale budeme určitě zas všechny
stoprocentně naladěny.“