Vlajkonošem pražské výpravy olympiády dětí a mládeže se stala Kateřina Elhotová

17.1.2016
Ve velkém stylu začaly Hry VII. olympiády dětí a mládeže ČR. Na chomutovském zimním stadionu v neděli odpoledne začal slavnostní ceremoniál, který sledovalo přes pět tisíc návštěvníků. Vlajkonošem pražské výpravy se stala Kateřina Elhotová.

Samotný slavnostní akt začal výčtem sportovních disciplín, ve kterých bude třináct stovek mladých sportovců soutěžit. Scénáře se zhostil šéf Divadla v pytli Petr Stolař. Poté následoval slavnostní nástup všech 14 krajských výprav v čele se svými vlajkonoši.

Popřát sportovcům jen to nejlepší přišla na pódium popřát ministryně školství Kateřina Valachová, předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval, předsedkyně organizačního výboru Jana Vaňhová a v neposlední řadě i hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. „Popřál bych všem zúčastněným sportovcům, abyste to, co jste doma natrénovali, zde na olympiádě naplno zužitkovali. A také bych si velice přál, až budu za několik let sledovat z gauče vrcholná sportovní klání, abyste za Českou republiku přebírali medaile,“ uvedl ve svém projevu hejtman.

Olympijský slib složila před tisícihlavým davem i bývalá běžkyně na lyžích Květa Pecková-Jeriová. Za všechny mladé sportovce slib pronesl ústecký krasobruslař Filip Ščerba a tanečnice Radka Pěkná. Na závěr slavnostního odpoledne zazněla z úst Mariána Vojtka česká hymna a poté už zbývalo jen jediné – zapálení olympijského ohně. Toho se ujal rodák z Děčína, skikrosař Tomáš Kraus.

Po skončení akce obstarala kulturní vložku Ewa Farna s kapelou. Svými písničkami přilákala na taneční parket stovky sportovců a ostatních přítomných.

Videoreportáž z akce můžete sledovat na kanálu https://www.youtube.com/watch?v=75Ei-aNN19Y

Zdroj: http://odm.olympic.cz