4. překročení 100bodové hranice

13.11.2015
Po středečním návratu z euroligového zápasu v Belgii čekal dnes ZVVZ USK Praha „venkovní zápas doma“ proti mladým nadějím z VŠ Praha. Hráčky ZVVZ USK Praha jednoznačně přehrály vysokoškolačky rychlými protiútoky a střelbou z pod koše o 63 bodů.

VŠ Praha – ZVVZ USK Praha 37:104 (11:23, 9:36, 6:26, 11:19)

Hráčky ZVVZ USK Praha už od začátku zápasu nasadily agresivní obranu po celém hřišti. Prvních pět minut se domácím dařilo přehrávat obranu hostů a drželi tak bodově krok se soupeřem. V další části ale hráčky ZVVZ USK Praha ještě více přitlačily a donutily tak domácí ke ztrátám, které hosté následně potrestali rychlými protiútoky. Ve druhé čtvrtině hráčky ZVVZ USK Praha ukazovaly své kvality v rychlé hře a především ve hře jedna na jedna z podkošového území. Třetí čtvrtina skončila o 20 bodů pro ZVVZ. Tvrdá obrana hostů dokázala dostat pouhých 37 bodů za celý zápas. Nejlepší střelkyní byla Sonja Petrović s 24 body a 7 doskoky. Do zápasu nastoupily, kromě Danielle Robinson, všechny hráčky, a všechny se tak bodově podílely ke konečnému vítěznému výsledku 37:104.

Body ZVVZ USK Praha: Petrović 24 (7 doskoků), Hanušová 16, Kateřina Elhotová 15, Burgrová 12, Vaughn 11, Ajduković 8, Vyoralová 7, Xargay 5, Palau 4, Karolína Elhotová 2

Komentář Jiřího Bárty: „Snaživý výkon mladých hráček z VŠ Praha. Byla vidět síla herní vyspělosti našeho týmu, hlavně hráček v podkošovém prostoru. Střelba byla výrazně lepší ve prospěch ZVVZ USK Praha.

Tým čeká reprezentační pauza. Jak se hráčky budou připravovat?

„V reprezentační pauze budou mít hráčky první týden individuální přípravu, kde se budou hlavně připravovat atleticky. Ve druhém týdnu začínáme v šesti hráčkách a mezi tím budou přípravné zápasy s národním týmem žen „B“.“