9. kolo Bonver ŽBL přineslo hráčkám ZVVZ USK Praha další jednoznačné vítězství

1.11.2015
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes odcestovaly po neúspěšném zájezdu v Rusku z Euroligového zápasu do Karlových Varů, kde jednoznačně přehrály karlovarské hráčky rozdílem 62 bodů.

BA Karlovy Vary - ZVVZ USK Praha - 46:108 (12:32, 12:18, 14:22, 8:36)

 

Hráčky ZVVZ USK Praha přijely do haly v Karlových Varech jako jasní favoriti. Svým výkonem dominovaly hostující hráčky už od začátku utkání, kdy přehrávaly domácí hned o 20 bodů a zápas byl rozhodnutý již v první čtvrtině. Do poločasu si hosté zvyšovali náskok a odskočili tak na 26 bodů. Do rotace se dostalo v týmu hostů všech jedenáct hráček. Druhý poločas se opět odehrával ve prospěch hostujících hráček z pražské Královky, kdy opět navyšovaly postupně svůj náskok. Hostující předváděli celý zápas pro diváky velmi pohledný basketbal. Poslední čtvrtina, která skončila 8:36 pro hráčky ZVVZ USK Praha, byla pro domácí naprostým propadákem. Po zranění prstu nastoupila do prvního zápasu křídelnice Sonja Petrović, která nastřílela hned 22 bodů se skvělou úspěšností střelby za 2 body 10/8. Hráčky ZVVZ USK Praha tak jednoznačné potvrdily roli favorita a odvážejí si tak z Karlových Varů další vítězství v Bonver ŽBL.

Body ZVVZ USK Praha: Petrović 22, Burgrová 18, Elhotová Kateřina 14, Xargay 12, Hanušová 11, Adjuković 10, Elhotová Karolína 6, Palau 5

 

Asistent trenérky Jiří Bárta: "Výkon byl koncentrovaný, skóre narůstalo v náš prospěch. V druhém poločase se jednoznačně ukázalo, že náš tým si chtěl zahrát a tak i vypadalo skóre na konci."

Hráčka ZVVZ USK Praha Alena Hanušová: "Byl to pro nás těžký zápas, protože Karlovy Vary jak jsou mladý tým tak jsou agresivní tak to bylo někdy až za hranicí brutálních faulů, takže jsme musely dávat pozor, abychom se nezranily. Zvládly jsme to a přežily jsme to všichni ve zdraví a braly jsme to jako přípravný zápas na Euroligu."