Super výkon, skvělý výsledek. Vítězství v SuperCupu je doma

7.10.2015
Další skvělý výsledek si připisují hráčky ZVVZ USK Praha. Ve finále SuperCupu si zopakovali utkání z finále Final 4.

ZVVZ USK PRAHA – UMMC JEKATĚRINBURG 93:91 (31:22, 17:25, 25:24, 20:20)

Svěřenkyně Natalie Hejkové si připisují další skvělý úspěch. Včera přehrály Castors Braine a čekaly na vítěze druhého semifinále mezi UMMC Jekatěrinburg (RUS) – Villeneuve d’Ascq (FRA). Ve druhém semifinále zvítězili hráčky Jekatěrinburgu.

Repríza finále z Final 4 byla na světě. Boj o třetí místo patřil domácím Castor Brain, kteří si poradili s Villeneuve d’Ascq 71:67 a získali tak bronzové medaile.

Finálový zápas od 21.15 mezi ZVVZ USK Praha – UMMC Jekatěrinburg znamenal super finále SuperCupu. Světoznámé hráčky se střetly na palubovce tváří v tvář.

Lépe do zápasu vstoupily hráčky ZVVZ USK Praha, které vyhrály úvodní čtvrtinu vysokým skórem 31:22. Ve druhé čtvrtině euroligové vítězky ještě zvýšily náskok na 40:30, ale potom se kormidlo zápasu obrátilo na stranu UMMC.  Do konce prvního poločasu snížil ruský velkoklub na rozdíl jednoho bodu.

Třetí blok utkání byl opět přestřelkou obou celků, která skončila lépe pro Pražanky a tento úsek vyhrály rozdílem pouhého jednoho bodu.

Poslední část utkání měla rozhodnout o celkovém vítězi SuperCupu a taky se tak stalo v řádné hrací době. Celá poslední část byla velmi vyrovnaná. Minutu a půl před koncem za stavu 89:89, proměnila úspěšnou trojku nováček týmu Marta Xarxay a posunula tým k vítězství. Koncovka byla ve znamení taktických faulů. Pražský celek, ale tuto psychologickou hru zvládl a nakonec zvítězil 93:91.

Další skvělý výsledek putuje na účet ZVVZ USK Praha. Hlavním přínosem toho turnaje je prověrka před začátkem nadcházející euroligové sezóny, která začíná již příští středu na Královce od 19.00 proti AGU SPOR Kayseri.

Body ZVVZ USK Praha: Xargay 21 bodů, Kateřina Elhotová 16 bodů, Palau 15 bodů (8 asistencí), Hanušová 13 bobů, Burgrová 11 bodů, Vaughn 10 bodů, Vyoralová 7 bodů

Čísla ZVVZ USK Praha: 57/34 úspěšnost za 2 body, 8/6 úspěšnost za 3 body, 9/7 úspěšnost TH, 33 doskoků, 23 asistencí