Vstup do SuperCupu na výbornou

6.10.2015
Hráčky ZVVZ USK Praha dnes vstoupily poprvé v historii do SuperCupu. Tým odehrál první semifinálové utkání proti domácím Castors Braine.

CASTORS BRAINE – ZVVZ USK PRAHA 74:83 (19:22, 24:16, 9:31, 22:14)

Hráčky ZVVZ USK Praha vstoupily do utkání velmi nervózním dojmem. Castors Braine svědčilo domácí prostředí a jako outsider nastoupil velmi suverénním výkonem. Belgický tým držela nad vodou ukrajinská reprezentantka Iagupova, která svou hrou jedna na jedna překonávala obranu hráček ZVVZ. I přes skvělé střelecké vystoupení naší hráčky Kateřiny Elhotové, tým Castors Braine držel s hráčkami ZVVZ USK Praha a na konci první poloviny utkání domácí hráčky odskočily na náskok pěti bodů.

Třetí čtvrtina byla zcela jasně v režii hráček ZVVZ USK Praha, které po nádherných akcích a rychlých protiútocích nenechaly domácí tým „přičuchnout“ ke hře. Vydařená čtvrtina pro náš tým skončila 31:9!. Ve čtvrté čtvrtině ještě domácí tým, díky Sidney Spencer, snižoval bodové manko, ale euroligové vítězky se nenechaly zastrašit a zajistily si tak postup do finále SuperCupu, které bude probíhat zítra 7. 10. 2015 ve 21:15 proti vítězi zápasu UMMC Jekatěrinburg (RUS) – Villeneuve d’Ascq (FRA).

Body ZVVZ USK Praha: Elhotová 32, Palau 13 (7 asistencí), Vaughn 13 (8 doskoků), Burgrová 10, Hanušová 6, Xargai 5, Ajduković 3, Vyoralová 1

Komentář trenérky Natalie Hejkové: "Zvedli jsme se výkonem v druhém poločase, hlavně v obraně. Bylo těžké hrát proti Belgičankám doma v domácím prostředí, protože hrají velmi tvrdě a rozhodčí to pouštěli. Takže jsme se museli přizpůsobit v útoku a když jsme zlepšili obranu, tak jsme pak udrželi vedení a dosáhli vítezství."