FIBA SUPERCUP WOMEN je za dveřmi

2.10.2015
Tým ZVVZ USK Praha v pondělí odlétá na SuperCup do Belgie. Tým belgické ligy Castors Braine, jakožto vítěz belgické ligy a zároveň vicemistr Eurocupu, bude tento rok pořádajícím klubem nového modelu SuperCupu.

 

Euroligové vítězky, hráčky ZVVZ USK Praha, se poprvé v historii zúčastní SuperCupu v Belgii, kam odletí v pondělí. V semifinále tak poměří své síly proti pořádajícímu týmu, EuroCupovým stříbrným medailistkám a mistryním Belgie, Castors Braine. Svěřenkyně Natalie Hejkové budou čelit velmi těžkému soupeři, který bude mít výhodu domácího prostředí. Ve druhém semifinále nastoupí vítěz EuroCupu, francouzský tým Villeneuve d’Ascq, proti finalistovi EuroLeague Women UMMC Jekatěrinburku. Vítězové z obou semifinále se utkají ve středu 7. 10. o titul. Poražení se utkají o 3. místo.

Doposavaď se hrálo stylem vítěz EuroLeague Women versus vítěz EuroCupu.
Soutěž FIBA SuperCup Women se však letos rozhodla, že se bude hrát v novém formátu, vítěz EuroLeague Women proti 2. v EuroCupu a 2. v EuroLeague Woman proti vítězovi EuroCupu.
 

Semifinále 1:

6.10.2015 18.45                Castors Braine (BEL) - ZVVZ USK Praha (CZE)

Semifinále 2:

6.10.2015 21.15               UMMC Jekatěrinburg (RUS) – Villeneuve d’Ascq (FRA)

O 3. místo

7.10.2015 18.45               Poražený semifinále 1 – Poražený semifinále 2

O 1. místo

7.10.2015 21.15               Vítěz semifinále 1 – Vítěz semifinále 2

Natalia Hejková o SuperCupu: „SuperCup je významný turnaj, prestižní a proto se ho i přes všechny problémy v začátku sezóny budeme účastnit. Jelikož náš tým první měsíc přípravy čítal pouze 6-8 zdravých hráček. Musíme k tomuto turnaji přistupovat jako ke skvělé přípravě na nadcházející sezónu. V deseti hráčkách se sejdeme až těsně před turnajem v pondělí Belgii. Marta Xargai náš tým doplní právě v neděli. Je pro nás velký příslib do budoucna. Je to univerzální hráčka, která může hrát na postech 1,2,3. Také si od ní slibujeme výbornou obranu.“