Den 3.: Třetí a celkové vítězství v turnaji na Slovensku

26.9.2015
Tým ZVVZ USK Praha si poradil se všemi třemi soupeři v přípravném turnaji před nadcházející Euroligovou sezónou. I bez Kii Vaughn, Danielle Robinson a Marty Xargay zvádly hráčky vyhrát celý turnaj bez jediné porážky.

ZVVZ USK Praha – GOOD ANGELS Košice 58:48 (8:13, 15:9, 18:14, 17:12)

Posledním soupeřem v turnaji byl pro hráčky ZVVZ USK Praha soupeř GOOD ANGELS Košice. Oba týmy se střetly v loňské euroligové sezóně, kdy tým ZVVZ USK Praha vyhrál oba duely. Tři zápasy ve třech dnech v úzkém kádru, byl pro svěřenkyně Natalie Hejkové velmi těžkou prověrkou. Hráčky to ale zvládly na výbornou. Dva eurocupové a jeden euroligový celek byly soupeřem v přípravném mezinárodním turnaji.

Zápas začal lépe pro slovenské hráčky, které vyhrály úvodní část 8:13. V následujících třech čtvrtinách si však hráčky ZVVZ USK Praha se soupeřem poradily a zvítězily 58:48. Připsaly si třetí výhru a tak i celkové vítězství v turnaji.

Dvě hráčky týmu ZVVZ USK Praha, Kateřina Elhotová a Laia Palaou, byly zvoleny do ALL STAR pětky. Laia byla zároveň vyhlášena MVP, nejužitečnější hráčkou memoriálu Janka Šufliarského.

Body ZVVZ USK Praha: Kateřina Elhotová 15 (4/3 trojky), Hanušová 11, Vyoralová a Karolína Elhotová 8, Burgrová 7, Palou 7 (10 asistencí), Ajduković 2

Komentář Jiřího Bárty:V posledním zápase od začátku až do úvodu druhého poločasu byl stav nerozhodný. Lepší hrou na útočné polovině, zlepšením v obrané fázi jsme šli do mírného vedení, které jsme udrželi až do konce utkání a zaslouženě jsme vyhráli.“