S Michaelou Krejzovou o nedávném ME U18

18.8.2015
Na nedávném evropském šampionátu kategorie U18 obsadily basketbalistky České republiky šesté místo. V kádru trenéra Petra Tremla figurovaly i tři hráčky USK Praha: Tereza Šípová, Markéta Löflerová a Michaela Krejzová.
Posledně jmenovaná, která v devíti zápasech zapisovala průměrně 5,6 bodu a 2 doskoky za 11 minut, odpověděla našemu webu na několik otázek.
 
Míšo, klíčový čtvrtfinálový zápas s Itálií týmu nevyšel, prohrály jste ho poměrně jednoznačně 46:63. Kde vidíte s odstupem času hlavní příčiny?
 
"V zápase s Itálií se nám už od začátku nedařilo, naopak soupeřkám vše padalo do koše. Měly výborné procento úspěšnosti střelby, dá se říct, že se dokázaly prosadit v jakékoliv situaci. My jsme se v útoku trápily jak proti osobní, tak proti zónové obraně."
 
Bylo obtížné se namotivovat to zbývajících dvou zápasů o konečné umístění?
 
"Samozřejmě jsme se chtěly umístit co nejlépe, když uz jsme se nedostaly mezi nejlepsi čtyřku. V předposledním zápase s Belgií jsme si docela věřily, protože jsme je už porazily a také v přípravě jsme s nimi odehrály tři zápasy, takže jsme je dobře znaly. Se Slovinskem jsme ale už před zápasem věděly, že to bude hodně těžké, a i když jsme říkaly, že budeme bojovat o 5. místo, tak jsme do utkání vkročily snad nejhůř, jak to šlo. Jejich velký náskok (Slovinsko ovládlo první čtvrtinu suverénně 24:6 - pozn. aut.) jsme už pak nedotáhly."
 
Tým vstoupil do šampionátu velmi dobře, nakonec to však na kýženou medaili nestačilo. Jaké je vaše celkové zhodnocení turnaje z týmového pohledu?
 
"Pro nás všechny to bylo samozřejmě trochu zklamání, protože dva roky zpátky jsme zažívaly větší radost. Bohužel ale bylo vidět, že některé týmy udělaly oproti nám větší pokrok."
 
Co mistrovství Evropy ukázalo vám osobně, jaký dojem si odvážíte z konfrontace s hráčkami evropské úrovně?
 
"Měla jsem možnost vidět, jak jsou na tom ostatní hráčky z jiných týmů. A i když jsou třeba některé jen o rok starší, tak na tom byly v individuálních činnostech velice dobře, myslím si, že v tom náš tým trošku zaostával. Jinak mi turnaj dal určitě spoustu zkušeností a motivaci do dalšího trénování."