Postřehy Michaely Krejzové a Terezy Šípové z ME U18

7.8.2015
Tři hráčky USK Praha reprezentují Českou republiku na probíhajícím evropském šampionátu U18 (divize A) ve slovinském Celje. Dvě výrazné postavy českého týmu, Michaela Krejzová a Tereza Šípová, nám zaslaly prostřednictvím sociální sítě přímo z dějiště šampionátu několik svých postřehů.
Michaela Krejzová:
 
"Po prvním zápase, který jsme prohrály s Chorvatskem, jsme se nakoply vysokou výhrou nad Estonskem a od té doby se držíme na naší vítězné vlně. Myslím, že nám hodně pomohla výhra nad Slovinskem. Byl to zatím nejtěžší a zároveň nejdůležitější zápas a my ho dokázaly vyhrát, i přes plnou halu fandících slovinských diváků."
 
"Jsme rády za kotel našich rodičů, který nás žene a podporuje každý zápas, takže atmosféra po každém utkání je super."
 
"Teď nás čekají tři nejtěžší zápasy a samozřejmě bychom si všichni přáli medaili, ale je to ještě daleko a neměli bychom předbíhat. Nyní se soustředíme na zápas s Itálií, který bude velice důležitý a po zápase uvidíme, jaké budou naše další cíle."
 
"Se svou hrou jsem zatím docela spokojena. Některý zápas to mohlo být po střelecké stránce určitě lepší, musím makat také na obraně, ale chybu udělá občas každý. Stále je samozřejmě co zlepšovat, ale doufám, že mi bude trenér důvěřovat a dá mi šanci pomoci získat našemu týmu medaili."
 
Tereza Šípová:
 
"Mistrovství Evropy odehrávající se v Celje je pro nás zatím velmi krásné zakončeí této sezóny. Jako tým máme vysoké ambice na medaile, už jen proto, že jsme minulý rok skončily jako čtvrté, ale i proto, že jako tým sobě navzájem věříme a neuvěřitelně se podporujeme."
 
"Samozřejmě bychom se rády dostaly přes čtvrtfinále a následně si vybojovaly místo ve finále. Bude to ovšem velmi těžká cesta, kterou ani v nejmenším nehodláme podcenit. Naším cílem je jít do všech zápasů se 100% nasazením a vybojovat si medaile."
 
FOTO - ZDROJ: fibaeurope.com