Atmosféra je super, hlásí Tereza V. z Univerziády

7.7.2015
Svůj základní cíl basketbalistky České republiky splnily: na Univerziádě v jihokorejském Gwangju postoupily ze základní skupiny, díky výhrám nad Čínou a Itálií. Nejen o zápasech ve skupině, v níž nakonec po porážce od USA obsadily 2. místo, ale také o atmosféře či příštím utkání s Kanadou jsme si povídali s Terezou Vyoralovou.

Klub ZVVZ USK Praha má v českém výběru dvě hráčky.

Tereza Vyoralová nastřádala ve třech utkáních 37 bodů, Karolína Elhotová jich nasbírala celkem 15.

Jak první jmenovaná hodnotí výkony českého týmu v úvodních třech duelech Univerziády? "Určitě panuje spokojenost," reagovala Tereza a svou odpověď rozvedla. "Chtěli jsme postoupit ze skupiny, což se nám povedlo. Škoda jen posledního zápasu s USA, který nám vůbec nevyšel," připomněla dnešní porážku 54:92.

Více o tomto utkání čtěte zde: Na závěr porážka s USA, Češky přesto postupují

V čem byl největší rozdíl oproti prvním dvěma vítězným zápasům? "Nebránili jsme tak aktivně jako proti Číně a Itálii, nechávali jsme je dávat jednoduché koše jak z protiútoků, tak po útočném doskoku." Celkové hodnocení zápasů ve skupině však vyznívá pozitivně. "Myslím si, že naše výkony byly celkem slušné. Na obranné polovině jsme hráli velmi dobře, což se pak projevilo i v útoku."

Jaké činnosti patřily mezi největší přednosti českého týmu v zápasech s Čínou a Itálií?

"Myslím, že nejdůležitějším faktorem byla právě obrana a bojovnost. Snažíme se bránit agresivně, dostávat soupeře pod tlak a donutit ho k chybám, což se nám v obou zmíněných zápasech dařilo," vyzvedla Tereza defenzivní práci.

Nejbližší program vypadá následovně: "Zítra nás čeká trénink, na kterém se budeme připravovat na Kanadu, která je naším dalším soupeřem." A dobře známým soupeřem, dlužno dodat. "S Kanadou jsme dvakrát hráli v přípravě, takže víme, co od ní můžeme čekat. Určitě to bude náročný zápas, ale pokusíme se do toho dát všechno," pokračuje odhodlaně česká rozehrávačka.

Na závěr přiblížila, jaká atmosféra panuje na Univerziádě a kolik diváků navštěvuje basketbalová utkání.

"Návštěva na zápasech by mohla být lepší. Když hrajeme poblíž, tak většinou přijde více lidí, než když musíme jet 50 km. Ale atmosféra na Univerziádě je super. Myslím, že pro každého je to obrovský zážitek," doplnila Tereza Vyoralová.