V základní fázi nového ročníku Euroligy nás čeká repríza finále

4.7.2015
Nový ročník Evropské ligy byl rozlosován dnes odpoledne v Mnichově. Pikantní je, že obhájkyně titulu, basketbalistky ZVVZ USK Praha, čeká v osmičlenné základní skupině repríza finálové bitvy s ruským UMMC Jekatěrinburg! Dalšími soupeři našeho týmu budou Bourges, Girona, Wisla Krakov, Orenburg, Castors Braine a Kayserispor.

Náš klub byl při losování zařazen do druhého výkonnostního koše.

O nasazení totiž rozhodují výsledky dosažené v posledních třech sezonách.

"Myslím, že jsme zase vyfasovali těžší skupinu, než je ta druhá," uvedla trenérka Natália Hejková. "Složité bude i cestování, protože přímých letů bude minimum."

Jak koučka ZVVZ USK vnímá rozložení sil ve skupině B? "Síly se rozvrhnou až podle konečných soupisek, protože ty se pořád mohou hodně změnit. Ale o první postupovou příčku bychom se měli prát my, Jekatěrinburg, Orenburg, Bourges a Kayserispor, navíc muziku vždy tvrdí i Krakov. Girona by měla být spíše v dolních patrech tabulky," doplnila Natália Hejková

Do nového euroligového ročníku vstoupíme dvěma domácími zápasy: 14. října na Královce přivítáme Kayserispor, o týden později Bourges. Základní část zakončíme 10. února opět doma s Jekatěrinburgem.

Evropská liga se hraje podle nového modelu.

Postup ze základní skupiny si zajistí nejlepší čtyři týmy, družstva na 5. a 6. místě vstoupí do play-off Eurocupu. Poslední dva týmy budou vyřazeny.

EVROPSKÁ LIGA 2015/2016

Skupina A:
Fenerbahce Istanbul, Galatasaray Istanbul, Dynamo Kursk, Good Angels Košice, Schio, Šoproň, Villeneuve, Salamanca/Žabiny Brno

Skupina B:
ZVVZ USK Praha, UMMC Jekatěrinburg, Wisla Krakov, Naděžda Orenburg, Bourges, Kayserispor, Castors Braine, Girona