Zlatá Sonja je v All-Star týmu ME, Laia je bronzová

29.6.2015
Česká reprezentace, v jejíž sestavě figurovalo pět hráček ZVVZ USK Praha, obsadila na mistrovství Evropy v Maďarsku a Rumunsku konečné 11. místo. Dvě basketbalistky našeho klubu si však pověsily na krk cenné kovy: křídelnice Sonja Petrovič ten nejcennější, neboť "její" Srbsko celý šampionát ovládlo, rozehrávačka Laia Palau brala se svými španělskými spoluhráčkami bronzové medaile.

Sonja Petrovič odehrála fantastický turnaj.

Své skvělé výkony ještě vyšperkovala parádním finálovým představením, když Srbsko dotáhla ke zlatu coby top-skórerka titulového zápasu: Francii vysázela 22 bodů - své střelecké maximum na turnaji - a přidala 7 doskoků a 2 asistence (dvojky 7/11, trojky 2/4, trestné hody 2/2).

Její průměry na šampionátu činily 13,8 bodu + 5,9 doskoku za 24,7 minuty (trestné hody 97,2% - 35/36)! "Nemám slov, je to neuvěřitelný úspěch," řekla Sonja Petrovič agentuře ČTK. "Jsme jen banda holek, která se baví tím, co dělá. Dnes (v nedělním finále) jsme předvedly svou nejlepší hru, protože jsme byly po výhrách ve čtvrtfinále a semifinále uvolněné, neměly jsme co ztratit," stručně okomentovala "zlatý" duel.

Kromě zlaté medaile se Sonja dočkala i individuálního ocenění, když byla vybrána do All-Star týmu mistrovství Evropy, spolu se svou spoluhráčkou a MVP turnaje Anou Dabovič, Céline Dumerc (Francie), Albou Torrens (Španělsko) a Sandrine Gruda (Francie).

"Sonja odehrála fantastické mistrovství. Podle mě měla být MVP zvolena ona," ocenila výtečné výkony své klubové svěřenkyně i trenérka Natália Hejková (rozhovor s koučkou ZVVZ USK Praha o uplynulém mistrovství Evropy žen v basketbale připravujeme).

Laia Palau obsadila se Španělskem 3. příčku, po výhře nad Běloruskem 74:58.

Na turnaji zapisovala v průměru 3,6 bodu + 4 asistence za 20,1 minuty.

Oběma hráčkám blahopřejeme k medailovým umístěním!!!

FOTO - ZDROJ: FIBAeurope.com

DÁLE ČTĚTE:

Podkošovou sestavu ZVVZ USK vyztuží Tijana Ajdukovič