Češky triumfovaly v K. Varech, Katka E. nejlepší hráčkou

1.6.2015
Cenným vítězstvím nad Tureckem zakončily basketbalistky České republiky kvalitně obsazený mezinárodní turnaj v Karlových Varech, který se hrál od pátku do neděle v rámci přípravy na mistrovství Evropy. Svěřenkyně trenéra Lubora Blažka vyhrály dva ze tří zápasů a staly se vítězi turnaje.

Jak si v třídenním klání vedly basketbalistky ZVVZ USK Praha?

Nejvíce se dařilo Kateřina Elhotové, která byla jednoznačným střeleckým lídrem národního týmu a byla vyhlášena nejlepší hráčkou ČR. Lotyšsku nasázela 18 bodů, Slovensku 9 a na závěr Turecku 19! Její průměr v turnaji tak činil 15,3 bodu, navíc top-skórerkou Česka byla i ve čtvrtečním přípravném duelu se Slovenskem s 15 body.

Hodně vidět však byly i další hráčky.

Alena Hanušová nastřádala v průběhu karlovarského turnaje celkem 29 bodů (průměr 9,7 na zápas), Jana Veselá o jediný méně (průměr 9,3). Ilona Burgrová s Tezerou Vyoralovou zaznamenaly shodně po 19 bodech (průměr 6,3).

"Ceníme si toho, že se náš projev zlepšuje. To, že jsme dnes porazili Turecko je hrozně hezké, ale nehrály v té nejsilnější sestavě. To musíme vzít v potaz. Každá výhra posouvá tým dopředu psychicky. Je dobře, že jsme si s tím zápasem takto poradili,“ říkala Ilona Burgrová po závěrečném úspěšném duelu s Tureckem.

Výsledky ČR na turnaji v Karlových Varech:

Česko vs. Lotyšsko 61:64
Česko vs. Slovensko 74:67
Česko vs. Turecko 62:55

Po dvou volných dnech se reprezentantky České republiky sejdou k pokračování přípravy v Praze, kde je také čekají poslední dvě přípravná utkání s Běloruskem. Hrát se budou na Královce ve dnech 4. 6. (18 hodin) a 5. 6. (20 hodin).