Květnové vydání Královka journalu

15.5.2015
Poslední číslo Královka journalu, které se váže k nedávno skončené sezoně 2014/2015, je na světe. Co všechno naleznete v aktuálním vydání internetového magazínu klubů ZVVZ USK Praha a VŠ Praha?

V první části ohlédnutí za nejúspěšnější sezonou v historii klubu.

"Byla to snová sezona," vyznal se ze svých pocitů generální manažer Marek Kučera.

Aby ne, vždyť basketbalistky ZVVZ USK Praha zvedly nad hlavu tři trofeje: vyhrály jak Ženskou basketbalovou ligu, tak Český pohár, a premiérově také Euroligu! "Vyhrát Evropskou ligu, to byl náš dlouholetý cíl, ke kterému jsme vzhlíželi. Teď se nám to podařilo..."

Trenérka Natália Hejková v rozhovoru zmiňuje, že za nejdůležitější období, které celý tým pozvedlo, považuje "momenty, kdy jsme byli hodně dole, to znamená nepodařený zápas s Wislou Krakov a poté vysokou domácí porážku s Jekatěrinburgem. Řekla bych, že právě tyto okamžiky nás všechny hodně nabudily," podotkla úspěšná koučka.

Také s ní jsme se zastavili i u finálového turnaje Evropské ligy, který se odehrál na Královce. "Euforie, v jaké jsme hráli oba dva zápasy, to je pro mě nejsilnější zážitek!"

Do zpovědnice tentokrát usedla Alena Hanušová.

Co na sebe prozradila?

Třeba to, jak se nejlépe nabudí před zápasem: "Dobrou sváčou a kafem."

Jak reaguje, když cítí na hřišti křivdu? "Snažím se být ticho, ale moc mi to nejde," přiznala.

Ve stejném dotazníku za tým VŠ Praha odpovídala Petra Bakajsová, v rubrice Mládež naleznete odpovědi Elišky Mircové a Terezy Šípové.

Královka journal si můžete stáhnout zde.