Atmosféra nás hnala dopředu, chválila Jana Veselá fanoušky

13.4.2015
V prestižní Evropské lize triumfovala již potřetí. Na předchozí úspěšná tažení s Brnem a Valencií navázala 10. a 12. dubna v pražské hale Královka i ve žluto-modrém dresu ZVVZ USK Praha. Jana Veselá, jedna z euroligových šampiónek, se po skončení finálového dramatu s Jekatěrinburgem podělila s novináři o své dojmy.

ZVVZ USK Praha, vítěz Euroligy 2015!

Jak se to poslouchá? "Já tomu pořád nevěřím. Opravdu," nevěřícně kroutila hlavou Jana Veselá.

"Je to super. Fakt jsme to dokázali... Je to něco neuvěřitelného. Já nemám slov..."

Na otázku, jak by zareagovala, kdyby jí někdo den před začátkem finálového turnaje řekl, že v neděli večer bude zvedat nad hlavu trofej pro vítěze, reagovala pobaveně: "No... že je blázen, že tomu nevěřím. Myslím si, že moc lidí tomu nevěřilo, přece jen proti nám stály tři top-týmy."

O své bezprostřední pocity se jedna ze strůjkyň našeho megaúspěchu podělila v mix zóně s novináři.

O přínosu vydařeného vstupu do zápasu...

"Když mi tam spadla i ta trojka, tak jsem si říkala: Ty jo, dobrý... Trošku mě to povzbudilo, ale říkala jsem si, že tenhle zápas nebude jednoduchý, že musíme makat pořád dál, až do konce."

O svých trestných hodech těsně před koncem, kterými pojistila výhru...

"Já jsem šla na šestky s tím, že to prostě musím dát, tam nebyla jiná možnost. Říkala jsem si: To prostě nemůžu pos... :-) Je pravda, že na tréninku se mi šestky docela dařily, takže jsem měla docela sebevědomí. Šla jsem do toho s tím, že je dám."

O dramatické koncovce...

"Je pravda, že když Candace Parker vystřelila tu divnou šestku, tak jsem si říkala: Bacha na to, tady se ještě budou dít velký věci... Trošku jsem o to měla strach. Všichni už skoro slavili, ale já jsem říkala, že rozdíl je jen čtyři body... Říkala jsem, že to musíme vydržet a jestli to ztratíme, tak jsme prostě blbý." :-)

O fyzické náročnosti finále...

"Nám nic jiného nezbývalo, než nechat na hřišti všechno. Říkali jsme si, že je to možná naše poslední šance v životě a že takový zápas prostě nechceme ztratit! Šli jsme do toho, sil ubývalo hodně, ke konci už se tam člověk skoro plazil, ale říkali jsme, že to musíme ubojovat až do konce."

O triumfu z pozice outsidera...

"Pro nás to bylo plus, hned od začátku Final Four. Jak v semifinále proti Fenerbahce, tak ve finále proti Jekatěrinburgu jsme byli v roli outsidera, kde jsme mohli maximálně překvapit a díky tomu se nám hrálo mnohem líp. Věděli jsme, že nemáme co ztratit, chtěli jsme hrát naše maximum a uvidíme, co z toho bude."

O vynikajících fanoušcích...

"Určitě nám moc pomohli!! Myslím si, že tady v Česku máme takovou raritu, že vždycky, když hrajeme doma, tak se vyhraje. :-) Lidi vyprodali halu, vytvořili super atmosféru, která nás hnala dopředu."

O svých třech euroligových triumfech...

"Jednotlivá vítězství nechci moc porovnávat. Každý tým je jiný... Můžu říct, že první titul je nejlepší, člověk si řekne: Dokázal jsem to! Ale každé vítězství je hrozně cenné, hlavně s USK, po tolika letech, kdy se to nedařilo...Fakt jsem moc ráda, že se to podařilo!"