Hráčky ZVVZ USK lákaly běžce na euroligové Final-4

26.3.2015
Kdo si dnes odpoledne přišel na holešovické Výstaviště pro startovní číslo na sobotní půlmaraton, mohl si s sebou odnést jeden zajímavý suvenýr navíc. ZVVZ USK Praha totiž vyslal na Running Expo hned tři své zástupkyně, které zájemcům věnovaly autogram.
Ilona Burgrová, Jana Veselá a Sonja Petrović nebyly v Holešovicích náhodou. Vždyť už téměř za 14 dni, v pátek 10. dubna, vypukne v pražské hale Královka tolik očekávané Final-4 Evropské ligy, kde nebude chybět domácí celek ZVVZ USK Praha! Velvyslankyně jednoho ze čtyř nejlepších klubů starého kontinentu tak svými osobnostmi lákaly návštěvníky Expa také do hlediště Královky.
 
„U stánku se zastavila hrstka fanoušků, ale věříme, že lidé nás tady viděli a s námi i plakáty a billboardy. Doufáme, že někteří z nich se osmělí a na Královku přijdou,“ věří Ilona Burgrová, že dnešní akce by mohla hráčkám USK ještě zvýraznit tolik potřebnou podporu domácích fanoušků.
 
Myšlenky všech hráček už samozřejmě pomalu směřují k vrcholu letošní sezony, a tak není divu, že Ilonu nelákalo postavit se v sobotu na start tratě pro půlmaraton. „Já osobně si myslím, že by to na mě bylo až moc. Mně stačí ty osmistovky a patnáctistovky, co maximálně běháme. Víc bych asi nezvládla,“ nehodlá měnit jednu sportovní disciplínu za druhou.
 
Běžcům, kteří v sobotu navléknou běžecký oděv a utkají se se soupeři i časem na trati dlouhé 21 kilometrů, však skládá hold: „Nás strašně zaujalo, jak jsou ti lidé různí. Vidíte tu maminky s kočárkem, úředníky, běžce, co si pro startovní číslo doběhnou v běžeckém... Je to neuvěřitelný počet lidí, kteří si přijdou půlmaraton zaběhat.“
 
Zatímco všichni běžci budou mít v sobotu splněno, na basketbalistky ZVVZ USK Praha ten pravý vrchol stále čeká: v pátek 10. a v neděli 12. dubna na Královce se utkají s absolutní evropskou elitou - Jekatěrinburgem, Kurskem a Fenerbahce Istanbul - ve finálovém turnaji Evropské ligy.