Galatasaray nám oplatil porážku z Turecka

28.1.2015
Navlas stejným výsledkem jako první vzájemný zápas skončilo i druhé euroligové utkání mezi ZVVZ USK Praha a Galatasarayem Istanbul - bohužel, i tentokrát se z vítězství radoval hostující tým. Turecký velkoklub si z Královky odváží přesvědčivou výhru.

EVROPSKÁ LIGA, SKUPINA A:

ZVVZ USK Praha vs. Galatasaray Istanbul 43:72
(8:12, 9:13, 10:21, 16:26)

Body: Petrovič 9, Vítečková 6, Robinson 6, Palau 6, Vaughn 6, Veselá 4, Hanušová 4, Burgrová 2 - Dubljevič 18, Lyttle 14, Martinez 13, Yilmaz 12, Bone 8...

V první čtvrtině jsme ztratili 9 míčů (hosté 3), proměnili jsme jen 3 z 11 střel z pole, a tak jsme nastřádali jen 8 bodů. Také ve druhé části hry jsme se v útoku prosazovali jen velmi těžko, ale omezili jsme ztráty, navíc ani Galatasaray na útočné polovině hřiště nedominoval, tudíž jsme vstupovali do druhého poločasu s osmibodovým mankem (v 19. minutě jsme prohrávali dvouciferně 15:25).

V první půli jsme proměnili pouze čtvrtinu střel z pole (7/29), ovšem ani soupeř na tom nebyl o mnoho lépe (9/26), pozitivem byla naše převaha na útočném doskoku (9 - 2).

Ve druhém poločase Galatasaray zvýraznil svoji převahu a utkání kontroloval.

Definitivně jsme ztratili naději v závěru třetí čtvrtiny. V její polovině jsme ještě byli pozadu o 9 bodů (22:31), ovšem zbývající pasáž tohoto hracího období skončila 5:15 a soupeřky nám odskočily do dvacetibodového trháku.

Do zápasu nezasáhla nemocná Kateřina Elhotová, pivotka Kia Vaughn sice nastoupila a odehrála necelých 15 minut, ale "ještě dvě hodiny před zápasem jsme nevěděli, jestli nastoupí. Nakonec hrála, ale bylo vidět, že nemá sílu," uvedla trenérka Natália Hejková. Zdravotní potíže neměla jen Kia. "Podobné to bylo s Ilonou Burgrovou, což jsou dvě klíčové podkošové hráčky. A právě pod košem má Galatasaray obrovskou sílu."

„Trápí nás obrovské zdravotní problémy, na rozhodujícím tréninku jsem měla sedm hráček, takže ani pro ně to nebyla ideální příprava. Ani jedna hráčka nebyla v pohodě. Neměla jsem se o koho opřít,“ posteskla si koučka ZVVZ USK.

V modro-žlutém dresu ani jedna hráčka nedosáhla v kolonce bodů na dvouciferné číslo.

Top-skórerkou byla Sonja Petrovič s 9 body (+8 doskoků), na druhé straně se nejvíce dařilo Jeleně Dubljevič, která proměnila 7 z 9 střel z pole, 4 z 6 trestných hodů a zaznamenala 18 bodů.