Euroliga podruhé. A podruhé doma: hostíme Krakov

17.11.2014
Také ve svém druhém utkání v letošním ročníku Evropské ligy se basketbalistky ZVVZ USK Praha budou moci spolehnout na podporu svých fanoušků. S polskou Wislou Krakov se utkají na domácí palubovce, konkrétně v hale na Folimance! Startujeme ve středu v 18 hodin - přijdete fandit??

EVROPSKÁ LIGA, SKUPINA A:

ZVVZ USK Praha vs. Wisla Can-Pack Krakov
(středa 19. 11. v 18 hodin, SH Folimanka)

Náš tým zatím odehrál pouze jeden euroligový duel. Před dvěma týdny v Praze pořádně proháněl super favoritky z Jekatěrinburgu, ovšem nakonec podlehl po velké bitvě o šest bodů 71:77.

Jak si v úvodu nového ročníku vedla Wisla?

Za sebou má již dva zápasy a oba dokázala vyhrát: nejprve v Košicích a poté doma nad silným Kurskem.

V premiéře na půdě Good Angels sice hráčky polského klubu těsně prohrály první čtvrtinu, ovšem od druhé části hry, kterou vyhrály o devět bodů, už si udržovaly vedení a nakoknec triumfovaly dvouciferně 55:68. Výtečným výkonem se blýskla 190 cm vysoká americká pivotka Jantel Lavender, která zapsala ceněný double-double za 22 bodů a 13 doskoků!

Ve druhém utkání s Kurskem musel Krakov otáčet nepříznivý poločasový výsledek. První čtvrtinu ztratil 14:20 a do druhého poločasu si nesl sedmibodové manko. Jenže po přestávce výrazně zpevnil obranu, povolil Kursku nastřádat pouhých 23 bodů (!), přičemž sám jich vysázel 45 (!) a nakonec zkontroloval přesvědčivé vítězství 77:62.

"V prvním utkání jsme byly velmi blízko k cenné výhře, proto to stále mrzí, že jsme to nedotáhly. O to je důležitější v naší těžké skupině zvládnout další domácí utkání,“ říká trenérka Natália Hejková před duelem s Krakovem.

Klíčovou postavou Wisly je již zmíněná pivotka Jantel Lavender.
V obou odehraných duelech zaznamenala double-double, její průměry činí 19 bodů a 12,5 doskoku.

Mezi základní pilíře patří Farhiya Abdi, nám dobře známá z nedávného působení v týmu IMOS Brno. V Evropské lize zapisuje průměrně 16,5 bodu, 5 doskoků a 3 asistence. Dalšími dvěma dvoucifernými střelkyněmi jsou křídelnice Alexandria Quigley (průměr 14,5 bodu) a rozehrávačka Courtney Vandersloot (10 bodů a 3,5 asistence), výrazněji boduje ještě bezmála dvoumetrová pivotka Gintare Petronyte (9 bodů a 5 doskoků).

Také v polské nejvyšší soutěži si Wisla udržuje stoprocentní bilanci, aktuálně činící 7/0. Jednoznačnými bodovými lídry svého týmu jsou Alexandria Quigley (18,3) a Jantel Lavender (17,3).