Ohlasy po prvním euroligovém utkání

6.11.2014
I bez tří důležitých hráček Danielle Robinson, Kiy Vaughn a Ivany Matovič sahaly basketbalistky ZVVZ USK Praha po senzaci. V úvodním duelu Evropské ligy nad Jekatěrinburgem dlouho vedly, aby nakonec prohrály po velkém boji šestibodovým rozdílem. Jak hodnotili dnešní zápas jeho přímí aktéři?
Olaf Lange (trenér UMMC Jekatěrinburg):
 
"Velký kompliment před USK, při absenci několika hráček zahrály velmi chytře a účinně. Nám se ale nějak povedlo vyhrát, i když jsme nehráli tak dobře a nebylo to hezké. Pomohla nám zónová obrana, kterou jsme zastavili domácí, a naopak nám padlo několik těžkých střel. V Praze je to vždy těžké utkání, proto jsem rád za výhru, ale nikoli za výkon."
 
Candice Parker (hráčka UMMC Jekatěrinburg):
 
"USK začal velmi dobře, Sonja Petrovič měla skvělou první čtvrtku, nedařilo se nám prosadit proti zóně. Ale učily jsme se z vlastních chyb a ve čtvrté čtvrtině jsme byly schopné zachránit utkání a předvést to nejlepší, čeho jsme v tu chvíli byly schopné."
 
Natália Hejková (trenérka ZVVZ USK Praha):
 
"Naše skupina je velmi těžká a každá taková prohra je smutná dvojnásob. My jsme teď hodně zklamané, protože jsme byly opravdu blízko vítězství. Proti Jekatěrinburgu je třeba takovou šanci využít. Nám ale v závěru už chyběly síly a neproměňovaly jsme střely z dálky proti zónové obraně. Věřím, že s Danielle a Kiou bychom dnes vyhrály. Danielle by jim dělala problém při stavění zóny a Kia by nám pomohla pod košem."
 
Sonja Petrovič (hráčka ZVVZ USK Praha):
 
"Odehrály jsme dobrý zápas, ale jsme zklamané, protože jsme prohrály. Ony ale měly všechny své hvězdy, zatímco nám některé hráčky chyběly. Byla to pro nás dobrá prověrka našich možností. Věřím, že až budeme kompletní, budeme schopné naplnit naše cíle."
 
Referát z utkání čtěte zde:
Rozhodla poslední čtvrtina. Výhru bere Jekatěrinburg