Ostrý euroligový start: hit s Jekatěrinburgem

4.11.2014
Dlouhé čekání je u konce, basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupí ve středu večer do nového ročníku Evropské ligy. A hned na startu nejprestižnější ženské klubové soutěže si fanoušci mohou užít parádní podívanou: do hlavního města míří ruský velkoklub Jekatěrinburg!! Budete na Folimance u toho???

1. KOLO EVROPSKÉ LIGY, SKUPINA A:

ZVVZ USK Praha vs. UMMC Jekatěrinburg
(středa 5. 11. v 18 hodin, SH Folimanka)

Do nového ročníku Euroligy jdeme s kvartetem nových posil:
Sonjou Petrovič, Ivanou Matovič, Alenou Hanušovou a Terezou Vyoralovou.

Bohužel, trenérka Natália Hejková nebude mít k dispozici kompletní sestavu. Jak vedení klubu informovalo na včerejší oficiální tiskové konferenci (echo čtěte zde), scházet bude zraněná Danielle Robinson, která odcestovala do USA a vrátit by se měla po Vánocích. "Je to škrt přes rozpočet," uvedla koučka ZVVZ USK. "Danielle měla být v našem týmu nositelem rychlosti. Teď musím za pochodu změnit myšlenky v hlavě a trošku i koncepci, jak budeme hrát první zápasy bez ní."

Generálkou na první euroligovou bitvu byl pro naše družstvo duel s eurocupovou maďarskou Šoproní, v němž jsme zvítězily 96:70 (více o tomto utkání čtěte zde). Top-skórerkami byly Sonja Petrovič (20), Alena Hanušová (14), Kateřina Elhotová (14) a Kia Vaughn (13). V Ženské basketbalové lize jsme zatím odehrály pouze jedno utkání v Brně, z palubovky Valosunu jsme si odvezly vítězství 65:96.

Co říká na ostrý začátek Evropské ligy trenérka Natália Hejková?

Může být jistou výhodou, že ani Jekatěrinburg není v této části sezony optimálně rozehraný? "Je to dvousečné. Kdybychom byly kompletní, i s Danielle, tak bych řekla, že je to fajn. Takhle jsem ale narychlo musela v hlavě měnit, co chceme hrát, takže je to tak 50 na 50. S Jekatěrinburgem to tak ale bývá: buď se vám zápas s ním podaří a je jedno, kdy se hraje, anebo se nepodaří nikoho v tomto týmu ubránit a máte smůlu," pousmála se.

V každém případě je jasné, že narazíme na favorita skupiny A. "Jekatěrinburg je nad všemi. Tento tým je totálně nabitý," souhlasí Natália Hejková. "Jak říkají v Rusku: Je to výběr světa číslo 1, v Kursku je výběr světa číslo 2 a podobně."

Trenér ruského klubu Olaf Lange má k dispozici skutečně hvězdný tým.

Zvučná jména jako Diana Taurasi, Deanna Nolan, Candace Parker, Alba Torrens, Sandrine Gruda, Ewelina Kobryn a mnohá další mluví za vše. "Myslím si, že Jekatěrinburg je znovu jednoznačný favorit celé soutěže," soudí trenérka Hejková, která neví, zda jí kromě dlouhodobě absentující Danielle Robinson nebude scházet i další klíčová hráčka. "Včera netrénovala ani Kia Vaughn, která se zranila v posledním přípravném utkání s Šoproní a je otázka, zda ve středu nastoupí."

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Zápas s Jekatěrinburgem se bude hrát ve Sportovní hale Folimanka!

Přijďte podpořit svůj tým ZVVZ USK Praha na startu nového ročníku Evropské ligy.

Informace o vstupenkách a permanentkách naleznete v sekci Fanzóna - Vstupenky a permanentka.