Echo tiskové konference k Evropské lize

3.11.2014
Na dnešní odpolední tiskové konferenci ZVVZ USK Praha, která se konala v hale Folimanka u příležitosti středečního startu nového ročníku Evropské ligy, hovořili generální manažer Marek Kučera a trenérka Natália Hejková mimo jiné o cílech našeho týmu v Evropské lize.

Marek Kučera (generální manažer ZVVZ USK Praha):

"Na úvod bych rád řekl, že s loňskou sezonou jsme byli spokojeni, jak vedení klubu, tak trenéři. Podařilo se nám postoupit na závěrečný turnaj Euroligy, mezi posledních osm týmů, a také jsme obhájili jak titul v ŽBL, tak vítězství v Českém poháru.

"Pro letošní sezonu zde máme několik novinek. Zaprvé: vzhledem k tomu, že MS žen skončilo v Turecku teprve nedávno a hráčky by měly velice náročný zápasový program, tak jsme výjimečně požádali vedení ŽBL o výjimku, s tím, že v základní části budeme hrát jen polovinu utkání. V play-off už samozřejmě odehrajeme všechny zápasy.

"Dále víme, že první dva zápasy Euroligy (5. a 19. listopadu) určitě budeme hrát v hale na Folimance, ale rádi bychom už třetí utkání odehráli v nové hale Královka. Jestli půjde vše podle harmonogramu prací tak, jak má, 3. prosince bychom měli přivítat Košice již v naší nové domovské hale."

"V Evropské lize je hlavní novinkou to, že v letošním roce se nebude hrát Final-8, ale pouze Final-4. My se budeme snažit dostat se v této soutěži co nejdále, kdyby to vyšlo až tak dalece - mezi poslední 4 týmy, panovala by obrovská spokojenost."

Natálie Hejková (trenérka ZVVZ USK Praha):

"Jestli jsme dobří sportovci, měli bychom si vždy klást vyšší cíle. V minulé sezoně jsme se dostali do Final-8, kdybychom tedy chtěji jít o krůček nahoru, Final-4 by letos mělo být naším horizontem, na který se díváme.

"Vzhledem k tomu, že máme nesmírně těžkou skupinu, určitě půjdeme postupnými kroky a uvidáme, na co máme a jaké cíle si můžeme v těchto postupných krocích klást. Samozřejmě vše bude záležet i na tom, jakou budeme mít náladu v týmu - nejen v hlavně, ale také abychom byli zdraví a mohli tyto cíle naplnit. Bohužel, na začátku sezony se nám toto moc neplní..."

Marek Kučera koučku doplnil: "Na soupisce dočasně nebude Danielle Robinson, která se bohužel zranila a dnes ráno odletěla do USA na menší oepraci. Dle dostupných informací, které zatím máme k dispozici, by se měla vrátit po Vánocích," konkretiizoval situaci generální manažer ZVVZ USK.