Basketbalistky ZVVZ USK dnes zahájily přípravu

13.10.2014
Dnešním dopoledním tréninkem v nově zrekonstruované hale na Královce zahájily basketbalistky ZVVZ USK Praha společnou přípravu na nadcházející sezonu 2014/2015. Do nového ročníku Ženské basketbalové ligy vstoupí ve 3. kole zápasem na palubovce Valosunu Brno (29. 10.), Euroligu rozehrají o týden později domácím duelem s Jekatěrinburgem.

Na pondělní dopolední tréninkové fázi trenérka Natália Hejková neměla k dispozici kompletní tým. Chybělo americké duo Danielle Robinson-Kia Vaughn. Ke svým spoluhráčkám se však připojí již dnes večer, jak v předsezonním rozhovoru uvedla koučka Hejková.

Dnes začala příprava na novou sezonu. Přivítala jste všechny hráčky?
"Až na Američanky byly na dopoledním tréninku všechny hráčky. Američanky přiletěly do Prahy dnes ráno a všichni tedy budeme na večerním tréninku. Konečně (pousmála se)."
 
Většina hráček absolvovala nedávné MS v Turecku. Stačil jim odpočinek k regeneraci nejen fyzické, ale i psychické?
"To uvidíme až v průběhu sezony... Samozřejmě by byl lepší delší oddych, hlavně u českých hráček by bylo příjemnější, kdyby končily mistrovství světa v optimističnější náladě, ale je to prostě fakt a tak to musíme brát."
 
Příprava je specifická, do prvního zápasu máme jen 2,5 týdne. Jak bude probíhat příprava?
"Nepůjde o klasickou předsezonní přípravu, na to nebude časový prostor. Oprášíme nějaké věci z minulé sezony, k tomu přidáme něco nového."
 
Jaká odehrajeme přípravná utkání?
"Už za dva dny máme v plánu přípravu s kadety, pak poletíme do Istanbulu, kde budeme hrát s Fenerbahce. Před začátkem sezony se ještě utkáme doma s Šoproní."
 
Do začátku Euroligy odehrajeme jen jedno ligové utkání, čili půjdeme do sezony pěkně zostra. Na druhou stranu, díky mistrovství světa by hráčky měly být rozehrané a půjde tedy zejména o to, snažit se je dostat do útočných a obranných systémů, je to tak?
"Ano, přesně tak. K tomu bude mojí úlohou ještě skloubit různou herní praxi jednotlivých hráček. Máme tu málo hrané a hodně obehrané hráčky (usmála se). Petrovič, Matovič, i Američanky teď poměrně dlouho stály, naopak Češky a Laia Palau mají za sebou přípravu na MS a pak šampionát. Tato situace je i pro mě nová."
 
Jak se vám líbí v nově zrekonstruované hale na Královce?
"Je to fajn hala. Já osobně jsem velmi ráda, že v ní budeme hrát, mám v tom i kus nostalgie, protože jsem v této hale hrála, když jsem hrála v Praze. Je to sympatická hala a já věřím, že se nám v ní bude dařit."
 
Budou ještě nějaké tréninky či zápasy na začátku sezony situovány na Folimanku?
"Trénovat budeme většinou na Královce, s tím, že nějaké tréninky dáme i na Folimanku. Pro první zápasy totiž ještě nepočítám s tím, že bychom je odehráli na Letné."