MS žen: Porážka se Španělskem. A teď osmifinále

30.9.2014
Zápas o vítězství ve skupině A na světovém šampionátu v Turecku vyšel lépe reprezentantkám Španělska, které dnes odpoledne přehrály Českou republiku přesvědčivě o 24 bodů a zajistily si přímý postup do čtvrtfinále.

MS ŽEN, SKUPINA A:

Španělsko vs. Česká republika 67:43
(14:9, 20:12, 14:13, 19:9)

V prvním poločase se českým reprezentantkám nedařilo zejména na útočné polovině hřiště. Po šestnácti odehraných minutách měly na svém kontě pouhých 11 nastřílených bodů (!), když proti španělské obraně jen těžko hledaly kvalitní střelecké pozice, a v závěru této části hry nabraly až sedmnáctibodovou ztrátu (průběžný stav 28:11).

I ve druhém poločase si Španělky udržovaly dvouciferný odstup. V polovině třetí čtvrtiny vládly 48:34, do poslední čtyřminutovky závěrečné části hry šly s luxusním, jednadvacetibodovým náskokem (59:38) a zkontrolovaly své třetí vítězství ve skupině, zatímco svěřenkyně trenéra Lubora Blažka poprvé prohrály.

Své první minuty na šampionátu odehrála rozehrávačka Tereza Vyoralová. 

"Dnes se to sice nepovedlo, ale nelze to brát jako zklamání, když nejsme okamžitě ve čtvrtfinále na úkor nejsilnějšího týmu Evropy Španělek. Světový basketbal je tak vyrovnaný a těžký, že si vážím už toho, že máme šanci ve středu hrát o čtvrtfinále. Zatím to jde podle plánu, se kterým jsme na šampionát odjížděli. Dokonce podle té lepší varianty plánu," řekl trenér Lubor Blažek.

Již ve středu čeká české reprezentantky osmifinálové utkání, jejich soupeřem bude Kanada.

Body:

Španělsko - Lyttle 17, Cruz 12, Torrens 9...

Česko - Bartoňová 9, Hanušová 7, Vítečková 5, Sedláková 5...